Uredništvo | 14. 2. 2024, 14:00

Slastni vegetarijanski sendvič po receptu Žige X Gombača (objavljamo postopek priprave)

V Spar podkastu Po mojem okusu je Žiga X Gombač svojemu gostitelju zaupal recept za njegov "sendvič leta". Ta je brez mesa, kajti Gombač je vegetarijanec, kar je povezano tudi s črko X v njegovem imenu. 

Boštjan Gorenc Pižama je v prvem Spar podkastu z naslovom Po mojem okusu gostil Žigo X Gombača - pisatelja, tekača, novinarja, glasbenega urednika, bil je pr-ovec, kreativni urednik in še marsikaj. Med drugim sta se v iskrivem pogovoru dotaknila tudi njegove prehrane.

Žiga X Gombač je gostitelju zaupal tudi, kaj pomeni X v njegovem imenu.

Žiga X Gombač je gostitelju zaupal tudi, kaj pomeni X v njegovem imenu.

Sami Rahim

Gombač je vegetarijenec - zase pravi, da je 'fake vegan', ker ga vendarle občasno nagovorijo sestavine živalskega izvora. Mesa ne je tudi zato, ker je 'straight edge', kar sporoča črka, simbol X v njegovem imenu. Straight edge je 'življenjska smer' brez alkohola in drog, z veliko hrupne glasbe in pozitivnim odnosom do življenja.

Rezanje je obema v kuhinji eno izmed ljubših opravil.

Rezanje je obema v kuhinji eno izmed ljubših opravil.

Sami Rahim

"Če hočeš delati revolucijo, jo moraš najprej delati pri sebi," je dejal Gombač svojemu gostitelju, s katerim sta se ob koncu srečanja lotila okusnega izziva -  sendviča povsem po njegovem okusu. Zavihala sta rokave in se lotila rezanja ter priprave.

Kako se lotiti priprave 'sendviča leta'?

Se ga boste lotili tudi vi?

Se ga boste lotili tudi vi?

Sami Rahim

Sestavine:

Postopek priprave:

Ajdov kruh prerežemo na pol po dolžini in še enkrat po debelini. Na kruh namažemo humus, dodamo rezino ali dve sira, nato pa še na rezine narezano korenje. Povrhu dodamo kalčke in za piko na i začinimo s čilijem. Na drugo plast kruha namažemo majonezo. Združimo kruha in uživamo v čudovitem prepletu okusov.

To je prvi v seriji Spar podkastov z Boštjanom Gorencem Pižamo, ki jih bomo vsak mesec predvajali na video platformi Metroplay. Boštjan bo gostil izjemne Slovence, ki nam bodo razkrivali svoje skrivnosti na poti do zdravega življenjskega sloga.
Projekt nastaja v sodelovanju s podjetjem Spar