J. Z. | 14. 7. 2022, 11:09

Prihaja najbolj vroč dan v letu: razkrivamo KDAJ

Profimedia

Po nekaj hladnejših dneh nam bo prihodnji teden znova zelo vroče. Konkretnejše ohladitve ni na obzorju, za večje padavine pa bomo morali morda celo počakati na jesen. 

Prihodnji teden bo znova zelo vroče. Po zadnjih izračunih je najbolj vroč dan pričakovati v četrtek, 21. julija, napoveduje vremenski portal Ciklon.si. Povprečje kaže na okoli 35 stopinj Celzija na vzhodu države, kar pomeni, da obstaja možnost za precej višje temperature glede na razmeroma suha tla, je na Facebooku zapisal Gregor Skok

Facebook/Ciklon.si

Tretji vročinski val 

Verjetno se bo s torkom začel marsikje že tretji vročinski val letos. Trenutno je največja verjetnost, da bo vročina popustila ob koncu naslednjega tedna, ko bo na nas vplivalo novo višinsko jedro hladnega zraka, ki se bo spustilo iz severozahodne strani.

"Še naprej čakamo na obilne padavine in suša se bo žal stopnjevala tudi tja do konca meseca julija, verjetno pa bomo morali za konkretno pošiljko padavin počakati do jeseni," napoveduje Ciklon.si.  

Vreme v prihodnjih dneh 

Jutri bo večinoma sončno, na nebu bo občasno več spremenljive oblačnosti, popoldne na severu ni izključena kakšna vročinska nevihta. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 28 in 33 stopinj Celzija. 

V petek bo večinoma sončno, popoldne in zvečer bodo nastajale krajevne nevihte, ki se bodo zavlekle v noč na soboto.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk