7 pogojev, če želimo spremeniti svet na bolje

17. 7. 2020, 10:32 | 5-tedenski izziv za Zemljo

              7 pogojev, če želimo spremeniti svet na bolje (foto: pixabay) pixabay

Zaradi ločenosti od samega sebe, od resnice, od vira in izvora živimo izgubljeni v iluzijah in bolečini. Sedaj je nastopil čas, da naredimo korenito spremembo, saj je to edino upanje za našo družbo in planet.

7 temeljev za korenite spremembe v družbi:

1. Zavedati se svoje vrednosti

Pozdraviti je potrebno destruktivni vzorec: »Nisem dovolj dober in vreden,« ki živi v nas in ga nam narekujejo sodobni mediji, tekmovalno naravnano šolstvo, šport... Ni mačji kašelj, a s tem se lahko končajo konflikti tako v nas kot zunanji konfikti, ki nastajajo zaradi neenakosti spolov, kulture, rase... Življenje je veliko bolj raznoliko, kot smo ga doslej razumeli.

Prvi pogoj je torej, naučiti se sprejeti in ljubiti sebe. 

2. Zavedati se, da smo več kot telo

Povezani smo z dinamičnim univerzumom, ki nenehno dovaja informacije do nas, le odkriti moramo svoje speče sposobnosti, da se zopet povežemo z vsem, kar je. Imamo več kot le pet fizičnih čutil in povezujemo se lahko z višjimi ravnmi zavesti. Šele takrat, ko bomo zopet obudili svojo celovitost, bomo zares lahko ustvarjali blagostanje na Zemlji.

Drugi pogoj je torej, da se zavemo širjav življenja in vesolja. 

3. Izražanje samega sebe

Če si bil včasih preveč iskren, so te sežgali na grmadi. Še vedno se bojimo kazni in želimo ugajati. Že dolgo nas učijo, da se moramo pretvarjati, biti tiho, nadevati maske, da bomo sprejeti in lahko živeli v miru. Čas je, da se zoperstavimo in se končno izrazimo, povemo kaj čutimo, kaj želimo in česa ne.

Tretji pogoj: Izrazi tisto, kar čutiš. 

4. Spoznati namen življenja in svojega poslanstva

Duhovna evolucija človeštva trenutno poteka eksponentno. Za kar so generacije nekoč potrebovale stoletja, se zdaj časovno odvija praktično v dnevih. Informacije se širijo tako hitro kot nikoli poprej in tudi zahvaljujoč internetu naš nabor informacij ni več omejen zgolj na avtoritete, ki želijo vcepiti zgolj določene stvari oz. kaj in kako naj mislimo. Vsakdo, ki želi, lahko odkrije resnico in svoje poslanstvo ter ga razvija, saj je to bistvo vsega.

Na kolektivni ravni pa je pogoj, da moramo ugotoviti, kaj ne deluje v naši družbi in to spremeniti, da lahko novo in boljše vstopi v naša življenja. Medtem ko množični mediji nadaljujejo z negativnimi novicami in nepomembnostmi, smo mi tisti – individualno in kolektivno, ki narekujemo prioritete in s tem oblikujemo prihodnost.

Četrti pogoj: Spoznaj, zakaj si tukaj. 

5. Vodje družbe bi morali biti duhovno bogati ljudje

Bistvo vodenja ni v moči; je v tem, da kažejo na spremembe, ki jih želijo videti v svetu. Nova paradigma vodenja je v sodelovanju in ustvarjanju sočutnih odnosov. Poleg tega pa se je potrebno zavedati, da lahko le duhovno razviti ljudje zares naredijo nekaj za družbo in jo usmerijo v pravo smer. Če so na vodilnih položajih ljudje ozke zavesti, ki ne vidijo resnice in tega, kar družba v resnici potrebuje, sprememb na bolje ne bo.

Peti pogoj: spoštujmo in občudujmo duhovno bogate ljudi. 

6. Živeti trajnostnost

Trajnostnost je novo zlato pravilo, ki redefinira moralne vrednoste in način, kako skrbimo eden za drugega in planet. Tekmovalnost, ki izhaja iz ločenosti, se mora končati. Sedaj je na sporedu maksimalna pozornost na vse, kar obstaja ter na zavedanje vsepovezanosti.

Šesti pogoj: razmišljajmo o tem, kaj kupujemo oz. kaj spodbujamo. 

7. Odpreti srce

In nenazadnje, vsakdo naj odpre srce tako široko, dokler ne bo svetloba ljubezni vstopila v vsak temen oziroma ranjen del, ki je v nas in okoli nas, ter ga pozdravila.

Po navdihu collective-evolution.com