21 ton tovora prevažal brez sredinskega kolesa

Globa v višini 4000 evrov

13. 4. 2021, 14:51 | Aktualno | Vir: STA

              21 ton tovora prevažal brez sredinskega kolesa (foto: PU Novo mesto) PU Novo mesto

Novomeški prometni policisti so v ponedeljek v Trebnjem ustavili voznika tovornega vozila s priklopnikom, ki je prevažal 21 ton tovora brez sredinskega kolesa. Med preverjanjem so ugotovili številne kršitve cestno prometnih predpisov. Vozilo so izločili iz prometa, vozniku pa izdali globo v višini 4000 evrov.
 

Policisti so med preverjanjem v evidencah ugotovili, da 43-letni voznik za vlečno vozilo nima veljavnega prometnega dovoljenja, niti opravljenega tehničnega pregleda, vozilo tudi ni bilo zavarovano, na njem pa je bila nameščena registrska tablica drugega vozila, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Kršitelj v tahografu ni imel ustrezne kartice in v vozniškem dovoljenju ni imel vpisane veljavne poklicne kvalifikacije.

Nepravilnosti so ugotovili tudi na priklopnem vozilu, na katerem zaradi poškodovanega zavornega diska ni bilo sredinskega kolesa.

Tovorno vozilo so izločili iz prometa, vozniku zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog v višini 4000 evrov in uvedli prekrškovni postopek tudi zoper pravno osebo.