37-letna novozelandska premierka prvič postala mamica!

21. 6. 2018, 09:15 | Aktualno | Vir: STA

              37-letna novozelandska premierka prvič postala mamica! (foto: STA) STA

Novozelandska premierka Jacinda Ardern je danes rodila deklico. To je prvi otrok 37-letne premierke, ki je veselo novico delila na Facebooku.

Sporočila je, da se z dojenčico dobro počutita. "Dobrodošla v našo vas malčica. Zelo sva srečna, da imava zdravo deklico, ki je na svet prišla ob 16.45 (po lokalnem času), težka 3,31 kilograma," je zapisala na Facebooku ob fotografiji s partnerjem Clarkom Gayfordom, na kateri drži v naročju otroka.

Na položaju jo bo začasno nadomeščal njen namestnik Winston Peters, saj je že ob objavi nosečnosti sporočila, da si bo šest tednov po porodu vzela prosto.

Jacinda Ardern je januarja objavila, da pričakuje prvega otroka s partnerjem Gayfordom. "Jaz bom premierka in mama, Clarke pa oče, ki bo ostal doma in skrbel za otroka," je takrat sporočila na Instagramu.

Povedala je tudi, da je svojega partnerja oktobra lani preko Facebooka seznanila, da bo postal oče, medtem ko je sodelovala na koalicijskih pogajanjih. Da je noseča, je namreč izvedela dva tedna preden je 26. oktobra prisegla kot premierka. Je tudi najmlajša predsednica novozelandske vlade od leta 1856.

Z rojstvom otroka je postala druga predsednica vlade na svetu, ki je rodila na položaju. Prva je bila takratna pakistanska premierka Benazir Bhutto leta 1990, ki je prav tako rodila deklico.