80 odstotkov žrtev novega koronavirusa je starejših od 60 let

4. 2. 2020, 18:21 | Aktualno | Vir: STA

              80 odstotkov žrtev novega koronavirusa je starejših od 60 let (foto: profimedia) profimedia

Med 425 potrjenimi smrtnimi žrtvami novega koronavirusa na Kitajskem jih je bilo 80 odstotkov starejših od 60 let, 75 odstotkov pa jih je imelo pred tem neko drugo bolezen, so danes sporočile kitajske zdravstvene oblasti.
 
 

Na državni ravni je stopnja umrljivosti za novim virusom 2,1 odstotka, v provinci Hubei, ki je žarišče izbruha, pa je 3,1 odstotka, je na novinarski konferenci sporočila namestnica vodje državne zdravstvene komisije Jiao Yahui.

V Hubeiju so zabeležili 97 odstotkov vseh smrtnih primerov. Jiao Yahui je višjo stopnjo umrljivosti v tej pokrajini pripisala večjemu številu težjih primerov kot tudi pomanjkanju bolnišničnih postelj v prvi fazi izbruha.

Čeprav je najmlajša oseba, pri kateri so potrdili virus, komaj enomesečni dojenček, gre pri večini primerov, še posebej pri hujših oblikah, za starejše bolnike, je povedala predstavnica zdravstvene komisije.

Po njenih navedbah je povprečen čas okrevanja bolnikov na državni ravni devet dni, v provinci Hubei pa je zaradi večjega števila težjih primerov 20 dni, poroča CNN.

Na Kitajskem je trenutno 20.438 potrjenih primerov novega koronavirusa.