Agenti tajne službe pri varovanju Ivanke Trump morali na stranišče k sosedu Baracku Obami

Bela hiša zanika poročanje

15. 1. 2021, 09:32 | Aktualno | Vir: STA

              Agenti tajne službe pri varovanju Ivanke Trump morali na stranišče k sosedu Baracku Obami (foto: Shutterstock) Shutterstock

Ameriška tajna služba, ki je zadolžena za varovanje predsednika ZDA Donalda Trumpa in njegove družine, je plačevala po 3000 dolarjev na mesec za najem stranišča in kopalnice za agente, ki jim Ivanka Trump in Jared Kushner nista dovolila uporabljati nobenega od šestih stranišč v njuni hiše v Washingtonu, poroča Washington Post.

Agenti so dobili izrecno prepoved uporabe stranišč v hiši v elitnem predelu Kalorama. Zaradi tega so agentom zunaj postavili prenosno stranišče, nekateri pa so izkoristili gostoljubje v bližnji hiši nekdanjega predsednika ZDA Baracka Obame, ki s tem ni imel težav.

Na koncu so problem rešili tako, da so za 3000 dolarjev na mesec najeli garsonjero v eni od bližnjih hiš. Doslej naj bi tajna služba za stranišče pri varovanju Trumpove in Kushnerja odštela 100.000 dolarjev.

Bela hiša je poročanje Washington Posta, ki se sklicuje na dobro obveščene policijske vire, odločno zanikala. Sporočili so, da je bila odločitev glede stranišča izključno stvar tajne službe, Kushner in Trumpova pa agentom dostopa do hiše nista omejevala.