Aretirali moškega, ki se je z avtom zaletel v ograjo angleškega parlamenta

14. 8. 2018, 10:22 | Aktualno | Vir: STA

              Aretirali moškega, ki se je z avtom zaletel v ograjo angleškega parlamenta (foto: Profimedia) Profimedia

Moškega, ki je s srebrnim avtomobilom Fordom fiesto trčil v varnostno ograjo pred britanskim parlamentom, so aretirali zaradi suma terorizma, je sporočila londonska policija. Voznik se je z avtomobilom zaletel v več kolesarjev in pešcev, nakar je trčil v varnostno ogrado. Dve osebi so prepeljali v bolnišnico, a njuno življenje ni ogroženo.

Policisti so moškega v poznih 20. letih aretirali in prepeljali na zaslišanje na južno londonsko policijsko postajo. "Aretirali so ga zaradi suma terorističnih dejanj," so pojasnili. Več očividcev je trdilo, da se je voznik v pešce zaletel namenoma, a policija sprva ni želela potrditi, da je šlo za terorizem, poročajo tuje tiskovne agencije. Preiskavo incidenta je prevzela teroristična enota Scotland Yarda, piše britanski BBC.

Zaradi incidenta, ki se je pripetil ob 7.37 po lokalnem času, je policija zaprla širše območje okoli britanskega parlamenta, na prizorišče pa so pohiteli oboroženi policisti, reševalci in gasilci. Med drugim je zaprta tudi podzemna postaja Westminister. Na posnetkih, ki so zaokrožili po družbenih medijih, so policisti obkolili avtomobil, moškega vklenili v lisice in odvedli s prizorišča.

Zaradi varnosti je britanski parlament že dlje obdan z varnostnimi ogradami iz jekla in betona. Namestili so jih po marcu lani, ko je je napadalec z vozilom na Westministrskem mostu namenoma zapeljal v množico ljudi in zabodel policista pred britanskim parlamentom.