AVK naj bi zaradi suma neprijavljene koncentracije preiskovala Delo, Dnevnik in Večer

7. 7. 2020, 17:42 | Aktualno | Vir: STA
AVK naj bi zaradi suma neprijavljene koncentracije preiskovala Delo, Dnevnik in Večer (foto: STA) STA

Agencija za varstvo konkurence (AVK) naj bi v ponedeljek in danes izvajala preiskave pri lastnikih oz. upravah Dela, Dnevnika in Večera. Lani je namreč prejela prijavo suma, da so si ti mediji brez prijave koncentracije podredili vodilnega distributerja tiska in pošiljk, podjetje Izberi.

Podjetje Izberi, ki po podatkih Ajpesa letno ustvari okoli 15 milijonov evrov prihodkov od prodaje, po podatkih s svojih spletnih strani oskrbuje več kot 2450 prodajnih mest z dnevnimi časopisi in revijami slovenskih založnikov. Tisk dostavlja tudi na naslove več sto tisoč gospodinjstev.

Največji lastnik podjetja je Delo, manjša deleža pa imata še Dnevnik in Večer. AVK preiskuje prijavo, da naj bi omenjeni časniki izvajali nadzor nad podjetjem brez priglasitve koncentracije. Prijavo je podal Tomaž Drozg, lastnik založniškega podjetja Adria Media Ljubljana.

AVK lahko zaradi neprijavljene koncentracije izreče globo v višini do 10 % letnega prometa v koncentraciji udeleženega podjetja skupaj z drugimi podjetji v skupini v predhodnem poslovnem letu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri