Avstrijci močno zaskrbljeni zaradi novega seva koronavirusa

Ostrejši ukrepi

17. 1. 2021, 06:33 | Aktualno | Vir: STA

              Avstrijci močno zaskrbljeni zaradi novega seva koronavirusa (foto: profimedia) profimedia

Avstrijska vlada bo predvidoma danes sporočila nadaljnje ukrepe za zajezitev okužb z novim koronavirusom. Sproščanja ukrepov ni pričakovati. Nasprotno, vse kaže, da bi celo lahko prišlo do zaostrovanja ukrepov. Razlog za previdnost je predvsem zaskrbljenost zaradi novega seva virusa, ki se je pojavil tudi v Avstriji.

Avstrijska vlada se je že v soboto sestala na posvetu tako s strokovnjaki kot socialnimi partnerji in predstavniki zveznih dežel.

Strokovnjaki niso naklonjeni morebitnemu sproščanju že sprejetih ukrepov in podpirajo podaljšanje omejitev za dva do tri tedne. Prav tako so priporočili obvezno nošenje zaščitnih mask FFP2 in delo od doma, kjer je to mogoče, da bi čim bolj omejili širjenje virusa novega koronavirusa.

Deželni glavar avstrijske Koroške Peter Kaiser je že v petek dejal, da pričakuje podaljšanje omejitev "še daleč v februar". Po njegovih ocenah tudi ni verjetna uresničitev napovedi ponovnega odprtja šol 25. januarja.

V Avstriji so za božič rahlo sprostili ukrepe proti širjenju covida-19, nato so jih ponovno zaostrili. Skupno so doslej v državi potrdili 392.511 okužb, umrlo je 7053 covidnih bolnikov.