Avstrijski predsednik se je opravičil, ker je kršil ukrepe za zajezitev epidemije

Z ženo sta se zaklepetala v restavraciji

24. 5. 2020, 19:41 | Aktualno | Vir: STA

              Avstrijski predsednik se je opravičil, ker je kršil ukrepe za zajezitev epidemije (foto: profimedia) profimedia

Avstrijski predsednik Alexander Van der Bellen se je danes opravičil, potem ko ga je policija ujela, da je na vrtu ene od restavracij v središču Dunaja kršil ukrepe, sprejete za zajezitev novega koronavirusa. S soprogo je bil v restavraciji, ko bi ta že morala biti zaprta.

Van der Bellen je za časnik Kronen Zeitung dogodek potrdil in se opravičil. Kot je dejal, sta s soprogo Doris Schmidauer prvič po začetku epidemije s prijateljema večerjala v eni od dunajskih restavracij. Nato so klepetali in pozabili na čas. "Resnično mi je žal. To je bila napaka," je obžaloval.

Nekaj po polnoči, ko so policisti v restavracijo prišli preveriti, ali spoštujejo policijsko uro, sta imela avstrijski predsednik in njegova soproga na mizi še vedno vsak svojo pijačo.

V Avstriji so bari in restavracije zaradi ukrepov, sprejetih za zajezitev novega koronavirusa, lahko odprti le do 23. ure, v nasprotnem primeru jih čaka visoka kazen. Ta lahko znaša tudi 30.000 evrov.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je bila restavracija v času, ko je policija preverjala spoštovanje ukrepov, uradno zaprta.