Avtomobilski tatovi v Sarajevu ubili dva policista

26. 10. 2018, 14:03 | Aktualno | Vir: STA

              Avtomobilski tatovi v Sarajevu ubili dva policista (foto: profimedia) profimedia

V sarajevskem naselju Alipašino polje je danes nekaj pred 5. uro prišlo do napada s strelnim orožjem na policiste. Na notranjem ministrstvu BiH so potrdili, da je na kraju dogodka umrl policist, njegov kolega pa je zaradi hudih poškodb nekaj ur kasneje umrl v sarajevski bolnišnici. Na policiste naj bi streljali tatovi avtomobilov.

Tatovi so s strojnico, najverjetneje kalašnikovko, streljali na policijsko patruljo, ki jih je zalotila pri kraji avtomobila volkswagen golf, na svoji spletni strani navaja sarajevski časnik Dnevni avaz. Tatovi naj bi se s kraja dogodka odpeljali v avtomobilih range rover in volkswagen golf.

Kot dodaja, se je strelski obračun zgodil na parkirišču pri nakupovalnem središču Bingo. Policista sta tatove zalotila med redno patruljo. Ko sta prišla, je eden od tatov streljal in ubil policista, drugega pa hudo ranil v glavo.

Nekaj ur po napadu je umrl tudi drugi policist, kljub nujni operaciji in večurnim prizadevanjem zdravnikov, da bi ga rešili, so potrdili v kliničnem centru v Sarajevu.

Minister za notranje zadeve v sarajevskemu kantonu Vedran Mulabdić je danes pred novinarji ostro obsodil umor policistov in izrazil pričakovanje, da bodo storilce prijeli in primerno kaznovali. Med drugim je dejal, da je "napad na policista tudi napad na državo", je poročala regionalna televizija N1.

Preiskovalci sumijo, da so isti tatovi prejšnjo noč poskusili ukrasti še eno vozilo v središču mesta, a jim je policija to preprečila.