Berlusconi: Rešitelj jagenjčkov zdaj soustanavlja še stranko Gibanje za zaščito živali!

21. 5. 2017, 11:29 | Aktualno | Vir: STA

              Berlusconi: Rešitelj jagenjčkov zdaj soustanavlja še stranko Gibanje za zaščito živali! (foto: profimedia) profimedia

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je soustanovitelj nove italijanske stranke Gibanje za zaščito živali, ki so jo ustanovili v soboto v Milanu. Predsednica stranke je nekdanja ministrica za turizem Michela Brambilla.

Berlusconi je prepričan, da bodo lahko na volitvah dosegli 20 odstotkov glasov, piše avstrijska tiskovna agencija APA.

"Smo neodvisni od ostalih strank in gospodarskih interesov. Nameravamo se boriti proti vsaki obliki nasilja in izkoriščanja živali," je dejala Brambilla na ustanovnem dogodku stranke.

Berlusconi je v Milanu v soboto sicer povedal, da je videl več posnetkov intenzivne živinoreje, kar ga je zelo šokiralo. O stranki pa je dejal, da bodo na prihodnjih volitvah zagotovo dobili 20 odstotkov glasov. Parlamentarne volitve bodo potekale predvidoma spomladi.

Nekdanji večkrat obtoženi premier, ki še vedno ne sme opravljati javne službe, je lani sporočil, da je postal vegetarijanec.

V javnosti se prikazuje kot ljubitelj živali. Aprila je med drugim podprl akcijo italijanskih društev za zaščito živali proti uživanju jagnjetine za veliko noč. V okviru akcije so objavili dve fotografiji - na eni Berlusconi objema mladega jagenjčka, na drugi pa ga hrani z mlekom. Takrat je rešil pet jagenjčkov, ki sedaj živijo v parku njegove vile v Arcoreju pri Milanu.