Bizarno vreme: V Maroku je po 50 letih ponovno snežilo!

1. 2. 2018, 15:33 | Aktualno | Vir: STA

              Bizarno vreme: V Maroku je po 50 letih ponovno snežilo! (foto: profimedia) profimedia

Po več desetletjih suhega vremena so se prebivalci maroških pokrajin Ouarzazate, Taroudant in Zagore na jugu države prebudili v zasneženo pokrajino. Zadnji sneg je tam napreč zapadel kar 50 let nazaj, poroča spletni časopis Marocco World News.

Državni meteorološki center v Maroku je dejal, da sta sneg in hladno vreme posledica območja izjemno nizkega zračnega pritiska. Po 50 letih se je v sredo sneg prvič vrnil v južne pokrajine Maroka. Sneženje naj bi v prihodnje še nadaljevalo.

V pokrajinah Ouarzazate, Taroudant in celo Zagora snega niso videli vse od leta 1968, poroča Marocco World News. V različnih predelih je zapadlo od centimetra do 30 centimetrov snega.

Močno sneženje je otežilo potovanja po državi, saj so oblasti zaprle veliko cest. Sneg pa je vplival tudi na zamude v letalskem prometu.

Na družbenih omrežjih so se pojavile številne fotografije in video posnetki, ki prikazujejo zasnežena maroška mesta. Veliko prebivalcev se je kljub nizkim temperaturam, ponekod so namerili tudi minut pet stopinj Celzija, odpravilo na prosto in uživalo v nepričakovanem snegu.