Boris Popovič izgubil odškodninsko tožbo proti novinarki Eugeniji Carl

15. 5. 2019, 21:40 | Aktualno | Vir: STA
Boris Popovič izgubil odškodninsko tožbo proti novinarki Eugeniji Carl (foto: Stanko Gruden/STA) Stanko Gruden/STA

Nekdanji koprski župan Boris Popovič je pravnomočno izgubil odškodninsko tožbo zoper novinarko Eugenijo Carl, od katere je zahteval 7000 tisoč evrov odškodnine zaradi izjav na njegov račun, s katerimi naj bi ga, kot je ocenil, razžalila.

Carlova je Popoviča leta 2013 tožila tako odškodninsko kot kazensko zaradi izjav na račun njenega oprsja. Popovič je Carlovo nato tožil nazaj zaradi njenega odziva na njegove izjave. Tudi on je njo tožil odškodninsko in kazensko.

Obe odškodninski tožbi sta pravnomočno končani, sta za STA potrdila tako Carlova kot Popovič. Marca lani je ljubljansko okrajno sodišče Popoviču naložilo 3500 evrov odškodnine, tožbo Popoviča, pa sta ljubljansko okrajno in zdaj tudi višje sodišče zavrnili. Popovič je potrdil, da postopkov ne bo nadaljeval.

Drugače pa je s kazenskima postopkoma, ki še nista pravnomočno končana. Na prvi stopnji je bila Carlova oproščena, Popoviča pa je marca letos koprsko okrožno sodišče spoznalo za krivega in je bil za razžalitev in žaljivo obdolžitev obsojen na šest mesecev pogojne zaporne kazni, s preizkusno dobo dveh let. Popovič je dejal, da so se na odločitev že pritožili in da sta oba postopka še odprta.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri