Britanski premier Johnson s partnerko Carrie pričakuje otroka

Na vidiku tudi poroka

2. 3. 2020, 13:59 | Aktualno | Vir: STA

              Britanski premier Johnson s partnerko Carrie pričakuje otroka (foto: profimedia) profimedia

Britanski premier Boris Johnson in njegova partnerka Carrie Symonds sta v soboto sporočila, da pričakujeta otroka in da sta se zaročila. Otrok bo na svet prijokal v začetku poletja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tiskovni predstavnik para je v soboto potrdil novico. Kdaj bo poroka, za zdaj ni znano.

Symondsova je veselo novico sporočila tudi na svojem profilu na Instagramu, ki sicer ni javen, poroča britanski Daily Mail. "Veliko vas že ve, ampak za tiste prijatelje, ki še ne; konec lanskega leta sva se zaročila in v začetku poletja pričakujeva otroka," je zapisala ob fotografiji, na kateri sta skupaj z Johnsonom.

55-letni Johnson je bil poročen že dvakrat, od zadnje žene se je ločil po 26 letih zakona leta 2018. Ima pet otrok, od tega štiri s svojo drugo soprogo. Najstarejša hči je le nekaj let mlajša od Symondsove.

Z 31-letno Symondsovo je skupaj od začetka lanskega leta. Johnson bo prvi premier v 250 letih, ki se bo poročil v času, ko je na čelu vlade. Že lani sta se s Symondsovo zapisala v zgodovino, saj sta postala prvi neporočeni par, ki se je preselil na Downing Street.

Nekdanja predstavnica za odnose z javnostmi konservativcev se ni veliko pojavljala v javnosti, odkar se je lani preselila v rezidenco britanskega predsednika vlade. Je goreča zagovornica varovanja okolja, lani sta iz zavetišča posvojila terierja.