Celjan se je odpeljal s policijskim avtomobilom

8. 7. 2017, 15:00 | Aktualno | Vir: STA

              Celjan se je odpeljal s policijskim avtomobilom (foto: STA) STA

Štiridesetletni Celjan, ki je je trenutno na prestajanju zaporne kazni in je bil čez vikend na izhodu, je sinoči na Mariborski cesti v Celju odpeljal službeno vozilo policije. Patrulja policijske postaje Celje ga je po nekaj sto metrih vožnje ustavila in mu odvzela prostost.

Do dogodka je prišlo nekaj po 22. uri, ko sta bila policista s celjske postaje prometne policije napotena na kraj prometne nesreče na Mariborski cesti v Celju, kjer je voznik osebnega vozila trčil v kolesarja, so sporočili iz Policijske uprave Celje.

Ko sta prišla na kraj nesreče, sta vozilo s prižganimi modrimi lučmi parkirala v neposredni bližini tamkajšnjega gostinskega lokala. Med razgovorom s poškodovanim kolesarjem je iz lokala pritekel 40-letni moški, sedel v policijsko vozilo in se odpeljal v smeri proti centru mesta.

Ko je pripeljal do križišča z Vrunčevo ulico, ga je ustavila policijska patrulja, ki je pripeljala nasproti. Ko je policist izstopal iz vozila, je 40-letnik zapeljal proti njemu, trčil v službeno vozilo in ga poškodoval po prednjem levem vzvratnem ogledalu, policista pa stisnil med vrata in bok vozila. Slednjemu se je uspelo izviti iz primeža in stopiti do voznika ter mu odvzeti prostost.

Policisti bodo osumljenega, ki je bil pod vplivom alkohola, kazensko ovadili zaradi zaradi suma storitve kaznivih dejanj odvzema motornega vozila in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.