Tega o Teji Perjet (Cool Mamaciti) zagotovo niste vedeli (pa bi morali)

7. 10. 2020, 12:00 | Promocijsko sporočilo
Tega o Teji Perjet (Cool Mamaciti) zagotovo niste vedeli (pa bi morali) (foto: PROMO) PROMO

Cool Mamacita nam je zaupala, kako čuva svoje skrivnosti (in zakaj je zanjo to tako pomembno)!

Ja, odlično je v rokah imeti zmogljivo »zverino«, estetsko primerno in kakovostno izdelano, temu vsekakor prikimava tudi Teja Jugovic alias Cool Mamacita. Vsak poznavalec pa bo pripomnil še, da se prave odlike skrivajo v napravi. 

Oči so tiste, ki vas vodijo, ko se odločamo za naslednji prenosni računalnik. Vendar naj bo med odločanjem zraven še glava, kajti čudovita zunanja podoba lahko izgine, in to v trenutku. Zato raje že vnaprej poskrbite za varnost podatkov v svojem mobilnem računalniku in za zasebnost, ko si jo želite ali jo potrebujete. To pa je tisto, kar je poleg videza vsekakor nadvse pomembno tudi vplivnici Teji in njenemu Cool Fotru, Janiju.

Koliko varni so podatki

V luči uporabe prenosnega računalnika je nemreč izrednega pomena, da je tanek, majhen in lahek, saj najbrž ne boste niti pomislili, da bi ga za nekaj minut pustili brez nadzora, če morate v javnem prostoru nekam skočiti. Priložnost običajno dela tatu, ne obratno. Huawei je zato posebno pozornost namenil oblikovanju prenosnih računalnikov. Poskrbeli so, da modele neodvisno od družine, zmogljivosti in cene krasi visoka raven prenosljivosti. Že to, da imate zaradi tega računalnik ves čas na dosegu roke, je velik korak v smeri varovanja podatkov.

PROMO

Podatki so varni toliko, koliko je zanesljiv pomnilnik, na katerem so shranjeni. Huawei v svoje naprave vgrajuje najbolj kakovostne diske, naj bodo trdi ali tipa SSD, saj se zaveda, kolikšen pomen imajo. Na prenosnih računalnikih družine MateBook ni prednaloženih tako imenovanih preizkusnih programov, ki vam največkrat povzročajo težave, namesto da bi jih odpravili. Ko po nekaj mesecih preizkusna različica varnostnega programa preneha delovati in ves čas na zaslonu prikazuje opozorila ter zahteve po nakupu, lahko to prenašate ali se zakopljete v nastavitve in poskušate neželene programe izbrisati. Ni preprosto in zahteva veliko časa. No, tega ob nakupu MateBooka ne boste doživeli.

Na prstni odtis

V ta prenosnik je nameščen uporaben program PC Manager, ki poskrbi, da so vedno nameščeni najbolj sveži gonilniki, preverja »zdravje« naprave in je osnova za sodelovanje med napravami Huawei Share. Ker je preprost za rabo in ne zasede veliko virov, redna uporaba in preverjanje stanja nikakor ne bosta odveč.

Želite, da je vstop v računalnik čim bolj zaščiten? Vemo, kako je z gesli. Večina vas ne mara dolgih in močnih, krajše in preproste pa je lažje razbiti ali uganiti. Dober prenosnik ima zato tipalo prstnega odtisa, in to je v modelih MateBook del tipke za vklop. Ko jo pritisnete, si prebrani prstni odtis za kratek čas zapomni, da ga računalnik po zagonu uporabi za vstop v sistem. Bilo bi namreč neumno, da bi morali prst na tipko položiti dvakrat. Geslo lahko pozabite, prsta ne. Biometrija je daleč najboljši varnosti način.

PROMO

Varovanje zasebnosti

Poleg varnosti je v sodobnem z digitalnim svetom prežetim življenjem pomembno varovanje zasebnosti. Škodljiva koda na okuženem prenosnem računalniku lahko uporabi njegovo spletno kamero tako, da se tega niti ne zavedate. Ker ni kazalnika, kdaj je aktivna, jo nekateri zakrivate z nalepko, če ne nudi drugačne zaščite. Huaweievi prenosni računalniki MateBook X Pro in MateBook D jo imajo. Pri obojih je spletna kamera v tipki sredi funkcijske vrstice tipkovnice, in ko ni v uporabi, v telesu naprave. Tudi če bi hotela, ne more ničesar »videti«. Odlična rešitev za vse, ki cenite svojo zasebnost.

Varnost in zasebnost sta pomembna dejavnika, ko se odločate za nakup naslednjega prenosnega računalnika. Naj ne bo pomembna le njegova cena! Preverite kakovost izdelave in načina varovanja, da bodo pomembni podatki na pomnilniku naprave varni in nato še, kako je poskrbljeno za zasebnost. Predvsem to, kako lahko preprečite, da bi spletna kamera delovala brez vaše vednosti.