Črni skrinjici s potniškega letala, ki je zgorelo na moskovskem letališču, sta poškodovani

7. 5. 2019, 09:32 | Aktualno | Vir: STA

              Črni skrinjici s potniškega letala, ki je zgorelo na moskovskem letališču, sta poškodovani (foto: Profimedia) Profimedia

V nesreči potniškega letala, ki ga je v nedeljo zajel požar, sta močno poškodovani črni skrinjici, a so preiskovalci v ponedeljek v Moskvi zagotovili, da bodo lahko preučili posnete podatke. Preiskava črnih skrinjic bo verjetno trajala več dni, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Naprava za snemanje komunikacije na krovu letala je v zadovoljivem stanju, so v ponedeljek sporočili iz ruskega meddržavnega letalskega odbora (MAK). "Vsi podatki o letu so skopirani," so dodali.

Črne skrinjice med drugim beležijo podatke o letu in pogovore v pilotski kabini. Običajno so tako robustne, da prestanejo nesreče.

Na letalu ruske družbe Aeroflot, ki je bilo na poti iz Moskve v Murmansk, je v nedeljo izbruhnil požar, zaradi česar je moralo zasilno pristati na moskovskem letališču Šeremetjevo. V eni najhujših letalskih nesreč v Rusiji v zadnjih letih je umrlo 41 ljudi. Na krovu je bilo skupno 78 ljudi.

Vzrok nesreče še preiskujejo, a je pilot potniškega letala Suhoj Superjet 100 v ponedeljek povedal, da so morali zasilno pristati zaradi udara strele.