Dan odvetniške pravne pomoči Pro Bono

11. 12. 2019, 09:41 | Aktualno | Vir: STA

              Dan odvetniške pravne pomoči Pro Bono (foto: profimedia) profimedia

Slovenske odvetnice in odvetniki že 9. leto po vrsti organizirajo Dan odvetniške pravne pomoči Pro Bono.

V četrtek, 19. decembra, bodo v odvetniških pisarnah, prostorih nekaterih lokalnih skupnosti, v Ljubljani pa tudi na mirujočih avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa nudili brezplačno pravno svetovanje.

Tudi letos je častno pokroviteljstvo dogodka prevzel predsednik republike Borut Pahor.

Obletnica, ko je zbornica postala zbornica

Dan odvetniške pravne pomoči pro bono, s katerim Odvetniška zbornica Slovenije obeležuje dan, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica, je namenjen predvsem posameznikom, ki si zaradi svojega težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči.

V letošnji akciji bo ponovno sodelovalo veliko število slovenskih odvetnikov, ki bodo državljanom ustno pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev.

Odvetniška zbornica Slovenije priporoča vsem, ki si želijo pravno pomoč sodelujočih odvetniških pisarn, da zaradi večje učinkovitosti z izbranim odvetnikom stopijo v stik še pred dogodkom in pridobijo termin za svoj obisk. Posameznikom pa se ni potrebno predhodno prijaviti, če se bodo po brezplačno svetovanje odpravili v prostore lokalnih skupnosti ali pa na katerega od dveh ljubljanskih avtobusov Ljubljanskega potniškega prometa LPP.

Več informacij o sodelujočih odvetnikih, lokacijah in načinu izvedbe bo objavljeno na spletni strani zbornice.