Do četrtka zjutraj lahko zapade več kot 25 centimetrov snega

Nevarnost poledice in žledu

2. 12. 2020, 09:11 | Aktualno

              Do četrtka zjutraj lahko zapade več kot 25 centimetrov snega (foto: Shutterstock) Shutterstock

Danes bo oblačno. Padavine se bodo od juga razširile nad vso Slovenijo, v notranjosti bo snežilo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem okoli 5 stopinj Celzija.

Ponoči bo oblačno, sneženje v notranjosti se bo še nekoliko okrepilo, po nižinah Primorske pa bo deževalo. Do jutra bodo padavine oslabele in zjutraj v večjem delu Slovenije že ponehale. Na Primorskem bo še pihala zmerna burja. Jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Goriškem in ob morju od 2 do 5 stopinj Celzija.

V četrtek bo pretežno oblačno. Na vzhodu se bodo občasno še pojavljale manjše padavine, rahel sneg bo predvsem v Pomurju prehajal v rahel dež. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti okoli 0, na Primorskem pa od 6 do 9 stopinj Celzija.

Opozorilo: Popoldne in v noči na četrtek bo ponekod na prehodu med Primorsko in Notranjsko možen pojav poledice in žledu.

Predvsem v osrednji in zahodni Sloveniji bo do četrtka zjutraj lahko zapadlo več kot 25 centimetrov snega. Burja bo gradila snežne zamete.

Sneženje na Primorskem že povzroča nekaj nevšečnosti v prometu

Na Primorskem je že začelo snežiti. Tako je zaradi zimskih razmer na primorski avtocesti zaprt uvoz Nanos iz smeri Vipave proti Kopru. Na mejnih prehodih Petrina in Babno Polje na hrvaški strani velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike. 

V Vipavski dolini promet ovira tudi burja. Na hitri cesti med Ajdovščino in razcepom Nanos ter na regionalni cesti Podnanos-Manče-Vipava velja prepoved za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, druga stopnja. Na regionalni cesti Vipava-Ajdovščina pa velja prepoved za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton, prva stopnja.