Do odpovedi letov navkljub stavki pri British Airways ne bo prihajalo!

10. 1. 2017, 08:16 | Aktualno | Vir: STA

              Do odpovedi letov navkljub stavki pri British Airways ne bo prihajalo! (foto: profimedia) profimedia

Kabinsko osebje britanskega letalskega prevoznika British Airways danes začenja dvodnevno stavko, s katero želi doseči zvišanje plač. Vodstvo družbe napoveduje, da do odpovedi letov kljub temu ne bo prihajalo.

Sindikati so stavko napovedali že v času božičnih praznikov, a so jo nato preklicali, da bi preučili ponudbo vodstva družbe. To so prejšnji teden zavrnili in napovedali stavko za danes in sredo, poroča STA.

Stavkajo novozaposleni!

V sporu gre predvsem za plače približno 4500 zaposlenih, ki za British Airways delajo od leta 2010. Vodstvu očitajo, da so jih zaposlili pod slabšimi pogoji kot njihove kolege, ki so pri družbi že dlje časa.

Številni naj bi si zato morali poiskati dodatno zaposlitev, da preživijo mesec, drugi pa prihajajo na delo kljub bolezni, opozarjajo sindikati.

Otok hromijo številne stavke

Veliko Britanijo so tik pred božičem ohromile številne stavke na različnih področjih, med njimi pri pošti in železnici. Večino sporov so doslej razrešili. V ponedeljek so 24-urno stavko izvedli tudi zaposleni na londonski podzemni železnici.