Donacija v višini 15.000 evrov za Zvezo prijateljev mladine Slovenija

12. 5. 2020, 15:47 | Promocijsko sporočilo

              Donacija v višini 15.000 evrov za Zvezo prijateljev mladine Slovenija (foto: profimedia) profimedia


Beiersdorf, proizvajalec blagovne znamke NIVEA, je za Slovenijo pripravil lokalni program takojšnje pomoči v višini 15.000 evrov v podporo Zvezi prijateljev mladine Slovenija za program nujne pomoči ob izbruhu koronavirusa.

Lokalna podpora z donacijo organizacijam za pomoč v Sloveniji je del mednarodnega programa pomoči, ki ga je vzpostavilo podjetje Beiersdorf AG v okviru svoje pobude »Care Beyond Skin«. Slednja je izraz samopodobe koncerna in njegove zavezanosti, da bo presegel svojo osnovno dejavnost – edinstveno nego kože – ter kar najbolj prispeval k dobrobiti človeštva, družbe in okolja.

»Kriza, povezana z epidemijo bolezni COVID-19, je v zelo kratkem času ogrozila naše zdravje in ohromila poslovno življenje, kot si je le redko kdo lahko predstavljal. Kot mednarodno podjetje želimo poleg našega globalnega programa pomoči okrepiti tudi podporo organizacijam v Sloveniji, ki v teh težkih časih pomagajo ljudem in jim stojijo ob strani. Zato smo s finančno donacijo podprli ZPMS,« je povedal Branko Kotarac, direktor Beiersdorf, d. o. o.

Podpora Zvezi prijateljev mladine Slovenije

V Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) že 67 let skrbijo za dvig kakovosti življenja otrok, mladostnikov in družin, zastopanje in uveljavljanje njihovih interesov in potreb ter zaščito njihovih pravic. Potreb po pomoči je zaradi posledic COVID-19 vedno več, zato ZPMS svoje delovanje poleg finančne podpore usmerja tudi na podporo pri učenju na daljavo. Beiersdorf je v okviru mednarodnega programa pomoči v času koronavirusa podprl ZPMS z donacijo 15.000 evrov za namen poplačila tekočih položnic in dolgov, nakup hrane, dodatnih računalnikov in drugih nujnih potrebščin za odpravljanje stisk pri otrocih in v družinah zaradi koronavirusa.

»Donacija predstavlja prečudovito darilo za otroke in družine, ki jim bomo lahko s tem pomagali do boljšega jutri. V času epidemije so se namreč znašli v še dodatni stiski in naše poslanstvo je, da jim z vso močjo stojimo ob strani. Veseli smo, da imamo toliko posluha in pomoči pri našem delu. Podjetju Beiersdorf se iskreno zahvaljujemo za vso podporo,« je povedala Darja Groznik, predsednica ZPMS.

Mednarodni program pomoči podjetja Beiersdorf

Konec marca je podjetje Beiersdorf AG sporočilo, da je vzpostavilo mednarodni program pomoči: družba je namenila 50 milijonov evrov v podporo kriznim štabom, zlasti v epicentrih in regijah s slabim javnim zdravstvenim sistemom ter infrastrukturo. Beiersdorf bo še naprej sodeloval z mednarodnimi organizacijami in lokalnimi oblastmi, da bi po svojih najboljših močeh pomagal ljudem v stiski.

Takojšnji ukrepi vključujejo:

• mednarodno donacijo 1.000.000 litrov razkužil. Beiersdorf je medtem svoje proizvodne obrate na petih celinah preusmeril v proizvodnjo razkužil. Tako bo svojo donacijo, napovedano sredi marca, lahko podvojil.
• donacijo najmanj 5.000.000 izdelkov NIVEA za nego kože in rok medicinskemu osebju po vsem svetu, saj je njihova koža v tem času izpostavljena posebnim obremenitvam.
• neposredno finančno podporo globalnim in lokalnim nevladnim organizacijam, ki so partnerice koncerna Beiersdorf in se v tem času tudi same soočajo z velikimi izzivi.
• Beiersdorf podpira osebne donacije, ki jih njegovi zaposleni namenjajo mednarodnim organizacijam za pomoč po vsem svetu, in bo podvojil njihove donacije.