Donald Trump žalil Noa Bidna na Twitterju, ta pa mu je zagrozil, da bo z njim fizično obračunal!

22. 3. 2018, 15:25 | Aktualno | Vir: STA

              Donald Trump žalil Noa Bidna na Twitterju, ta pa mu je zagrozil, da bo z njim fizično obračunal! (foto: profimedia) profimedia

Raven politične debate v ZDA pod Donaldom Trumpom je verjetno dosegla novo najnižjo točko. 71-letni Trump je danes na Twitterju s plazom žaljivk zasul bivšega podpredsednika Joa Bidna, ki je znova dejal, da bi s Trumpom zaradi njegovega odnosa do žensk obračunal s pestmi, če bi skupaj hodila v srednjo šolo.

"Nori Joe Biden se poskuša delati močnega," je v zgodnjem jutranjem tvitu zapisal Trump. "V resnici pa je šibek, tako mentalno kot fizično, pa mi vseeno grozi, že drugič, s fizičnim napadom. On me ne pozna, vendar bi padel dol hitro in trdo, pri čemer bi ves čas jokal. Ne grozi ljudem, Joe!"

tvit

75-letni Biden je v torek v govoru na univerzi v Miamiju na vprašanje enega od študentov o spolnem nadlegovanju ponovil, kar je izjavil že med kampanjo pred predsedniškimi volitvami leta 2016, da bi Trumpa pretepel, če bi skupaj hodila v srednjo šolo.

"Tip, ki je postal naš predsednik, je dejal: Lahko zagrabim žensko kjerkoli in všeč ji je," je dejal Biden, pri čemer je imel v mislih videoposnetek, ki je prišel v javnost med predsedniško kampanjo in v katerem se je Trump hvalil, da lahko ženskam počne karkoli.

"Vprašali so me, ali bi se rad soočil s tem gospodom, in rekel sem 'ne'. Rekel sem: 'Če bi bila v srednji šoli, bi ga zvlekel za telovadnico in ga pretepel kot psa'," je dodal.

Joe Biden, ki je bil podpredsednik pod Barackom Obamo, se še ni izrekel, ali bo kandidiral na predsedniških volitvah leta 2020.