Donaldov odvetnik s tožbo zagrozil avtorju posnetka, v katerem ta namiguje, da je Barron Trump avtist!

29. 11. 2016, 08:30 | Aktualno | Vir: STA

              Donaldov odvetnik s tožbo zagrozil avtorju posnetka, v katerem ta namiguje, da je Barron Trump avtist! (foto: profimedia) profimedia

Na YouTubu je bil te dni zelo gledan videoposnetek, ki naj bi namigoval, da naj bi bil 10-letni Barron Trump avtist. Donald in Melania Trump sta zagrozila s tožbo zoper avtorja posnetka.

Donaldov odvetnik Charles Harder tako med drugim zahteva, da avtor video posnetka James Hunter zadevo takoj umakne s svetovnega spleta in se opraviči.

V komentarjih pod video posnetkom, ki si ga je do danes ogledalo že več skoraj štiri milijone ljudi, je najti tudi komentar komedijantke Rosie O'Donnell, ki si jo je predsedniški kandidat Trump večkrat grdo privoščil zaradi videza in aktivizma. O'Donnelova, ki ima sama triletno hčerko z avtizmom, je komentirala, da je, če je res, da ima Barron Trump avtizem, to izjemna priložnost za preusmeritev pozornosti na epidemijo te motnje.

Harder ni zagrozil s tožbo proti O'Donnelovi, ampak opozarja Hunterja, naj umakne video, sicer bo sledila tožba.

Pa je to sploh res?

Tisti, ki ste si video morda že utegnili ogledati, se boste morda strinjali, da video Jamesa Hunterja sicer resnično poziva ljudi, naj se ne norčujejo iz Barrona (in na spletnih omrežjih takšnih odzivov res ne manjka), češ da fant kaže očitne znake avtizma, vendar pa vtis dobronamernosti še kako skazijo video vložki, ki prikazujejo norčevanje s spleta.

Naj še dodamo, da bi lahko znake nenavadnega vedenja 10-letnega Barrona, ki ga avtor in druga laična javnost pripisujejo avtizmu, kaj lahko pripisali zgolj nevajenosti javnega nastopanja, mladosti in morda introvertiranosti. Ker tudi sicer ni zaslediti, da bi imel avtor posnetka kakršnokoli medicinsko izobrazbo, gre njegove namige (in natolcevanja vseh drugih) jemati z veliko rezerve. 

Trump ima polne roke dela!

Novoizvoljenemu predsedniku ZDA pa medtem še naprej delajo sive lase tudi drugi sonarodnjaki.

Ta hip mu je največji trn v peti predsedniška kandidatka zelenih Jill Stein, ki s svojimi zahtevami po ponovnem preštevanju glasovnic nikakor ne odneha. Potem ko je v petek sprožila postopek za ponovno štetje v Wisconsinu, kjer se preštevanje začne že v četrtek, je včeraj taisti postopek sporžila še v ameriški zvezni državi Pensilvaniji.

Trump, ki medtem neumorno sestavlja svojo ekipo, je v ponedeljek sicer uradno osvojil še zvezno državo Michigan, a bo Steinova tudi tam do srede vložila zahtevo za ponovno preštevanje glasov.

Dva milijona več glasov Clintonove mu ne data spati!

V nedeljo je Newyorčan več ur pošiljal tvite, s katerimi je sprožal dvom v legitimnost volitev, na katerih je zmagal.

Clintonova je po ZDA osvojila več kot dva milijona glasov več od njega, vendar pa je Trump tvital, da je to zato, ker so milijoni volili nezakonito. Dokaza za to ni podal in tudi njegov štab ga ni odkril. Krivi so menda spet mediji, ki o tem ne poročajo.

Morda vas bo zanimalo tudi:

STA, Govori.se, foto: profimedia