Dva požara na Gorenjskem, na srečo brez žrtev in večje škode

3. 2. 2019, 15:43 | Aktualno | Vir: STA
Dva požara na Gorenjskem, na srečo brez žrtev in večje škode (foto: profimedia) profimedia

V soboto zvečer je zagorelo v škofjeloški družbi Kanuf Insulation. Ogenj je izbruhnil v skladiščni hali, posredovalo pa je kar 64 gasilcev, ki so požar omejili in pogasili ter obvarovali sosednje skladišče, v katerem so bile jeklenke z različnimi plini. Po podatkih policije, ki vzrok požara še ugotavlja, je nastalo za nekaj 10.000 evrov škode.

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, je zagorelo v soboto okoli 18.30 v skladiščni hali znotraj območja podjetja. Posredovali so prostovoljni gasilci s Trate, Gosteč, Škofje Loke, Stare Loke, Virmaš in Svetega Duha ter poklicni gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj.

Gasilci so požar omejili in pogasili ter obvarovali sosednje skladišče, v katerem so bile jeklenke z različnimi plini, in sicer helijem, argonom, etilenom, ogljikovim dioksidom, kisikom, stargonom in stisnjenim zrakom. Situacija je bila tako potencialno precej nevarna, saj bi v primeru razširitve požara lahko prišlo do eksplozije.

S Policijske uprave (PU) Kranj so že v soboto zvečer sporočili, da evakuacija oseb iz industrijskega objekta ni bila potrebna in da ni bil nihče ogrožen, prav tako tudi ni bil nihče poškodovan. Danes so kriminalisti na kraju požara zaključili z ogledom in zavarovali material za nadaljnje preiskave, vzrok požara pa še ugotavljajo.

Za zdaj okoliščine kažejo, da je začelo goreti v notranjosti objekta. Zagorel je material v tem prostoru na površini okoli 10 kvadratnih metrov, potem pa se je razširil še na manjši del konstrukcije. V požaru je nastalo za nekaj 10.000 evrov materialne škode, so še navedli na PU Kranj.

Zagorelo je tudi v kleti trgovskega centra v Kranju, in sicer v prostoru z elektro inštalacijami. Vzrok požara je tehnične narave, tuja krivda je izključena. Druga škoda zaradi požara ni nastala, prav tako v požaru ni bilo poškodovanih, so sporočili iz Policijske uprave Kranj. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri