Dve na novo potrjeni okužbi, brez smrtnih žrtev

Opravili 738 testiranj

10. 6. 2020, 11:01 | Aktualno | Vir: STA

              Dve na novo potrjeni okužbi, brez smrtnih žrtev (foto: Profimedia) Profimedia

V torek so v Sloveniji opravili 738 testiranj na okužbo z novim koronavirusom, potrdili so dve okužbi, je na Twitterju objavila vlada. Umrl ni noben bolnik s covidom-19. V bolnišnični oskrbi ostaja šest bolnikov s covidom-19, nobenega niso odpustili v domačo oskrbo, prav tako se noben od teh bolnikov ne zdravi na oddelku za intenzivno terapijo.

V Sloveniji so doslej opravili 84.868 testov na okužbo z novim koronavirusom. Skupno je bilo doslej potrjenih 1488 primerov okužbe, med njimi 832 žensk in 656 moških. Število umrlih z novo koronavirusno boleznijo ostaja 109. Skupaj so iz bolnišnične oskrbe doslej odpustili 293 bolnikov s covidom-19.

Okužbi z novim koronavirusom so v torek potrdili v Ljubljani in na Jesenicah. Iz jeseniške bolnišnice so danes sporočili, da so v torek ponovno vzeli brise zaposlenim in bolnikom na gastroenterološkem oddeleku, kjer so v ponedeljek ugotovili okužbo pri enem od bolnikov, že prejšnji teden pa pri medicinski sestri. Vsi torkovi testi so bili negativni in jih bodo ponovili predvidoma čez teden dni. Danes so vzeli brise še 14 zaposlenim in tudi njihovi izvidi so bili negativni na novi koronavirus, so za STA povedali v bolnišnici.

Na Jesenicah so sicer pred torkom v tednu dni odkrili sedem okuženih z novim koronavirusom, povezani pa naj bi bili z istim primerom. Eden od okuženih je zaposlen tudi v begunjskem Elanu, kjer so takoj po prejeti informaciji ukrenili vse potrebno za preprečitev nadaljnjih okužb. Danes pa so sporočili, da pri njih ni bilo nobene nove potrjene okužbe.