Evroposlanec iz Italije s čevljem potacal dokumente evropskega komisarja

24. 10. 2018, 13:13 | Aktualno | Vir: STA

              Evroposlanec iz Italije s čevljem potacal dokumente evropskega komisarja (foto: profimedia) profimedia

Evropski poslanec iz vrst italijanske skrajno desne Lige je v torek s čevljem v roki potacal dokumente evropskega komisarja za gospodarstvo Pierra Moscovicija.

Na ta način je protestiral proti odločitvi komisije, ki je zavrnila italijanski osnutek proračunskega načrta za prihodnje leto, poročajo tuje tiskovne agencije.
Evropska komisija je v torek prvič v zgodovini EU zavrnila proračunski načrt članice. Italiji je naložila, naj ustrezno spremenjen proračunski načrt posreduje v treh tednih.

S čevljem Made in Italy

Ob koncu novinarske konference v Strasbourgu, na kateri je komisija sporočila odločitev, je evroposlanec Angelo Ciocca v roko vzel čevelj in z njim tacal po dokumentih, ki jih je komisar uporabljal med dogodkom.

"Poteptal sem (s čevljem Made in Italy) goro laži, ki jih je #Moscovici spisal proti naši državi. Italija si zasluži spoštovanje in ti #evroimbecili morajo to razumeti. Ne bomo več sklanjali glave. Sem dobro naredil," je tvitnil evroposlanec.

"Dogodek .. je grotesken," pa je v odzivu na Twitterju zapisal Moscovici. "Najprej se nasmehneš in mu zmanjšaš pomen, ker je absurden, nato se navadiš na tiho simbolično nasilje, potem pa se en dan zbudiš s fašizmom. Ostanimo budni. Demokracija je redka nagrada," je dodal.