Fundacija Uresničimo sanje kupila in poslala maske za slovensko zdravstvo

Luka Dončić, Jaka Bijol in Robert Kristan

4. 4. 2020, 20:36 | Aktualno | Vir: STA

              Fundacija Uresničimo sanje kupila in poslala maske za slovensko zdravstvo (foto: profimedia) profimedia

Vsi trije člani fundacije Uresničimo sanje, košarkar Luka Dončić, nogometaš Jaka Bijol in hokejist Robert Kristan, so hvaležni vsakemu posebej, ki je prispeval po svojih zmožnostih. "Odločili smo se, da bo šel denar za nakup mask z visoko zaščito FFP3, ki jih v Sloveniji primanjkuje. Maske so naročene, plačane in na poti v Slovenijo," so sporočili.

Dobrodelna fundacija Uresničimo sanje zbira denar za dober namen, člani fundacije si želijo pomagati otrokom iz socialno šibkejših družin, da bi se lahko ukvarjali s športom, ki jih veseli in za katerega pokažejo nadarjenost.

A v obdobju pandemije novega koronavirusa gre prvi nakup za pomoč slovenskemu zdravstvu, so sporočili iz fundacije. Maske so naročene, plačane in že potujejo v Slovenijo. "Vsi si želimo, da prispejo v najkrajšem možnem času in brez zapletov," so še sporočili iz fundacije.

"Pozdravljena Slovenija! Čeprav me ni tam z vami, mislim na vas. Po nekaj dnevih zbiranja denarja smo se odločili za prvi nakup, s katerim bomo pomagali slovenskemu zdravstvu. Kupili smo najbolj iskane in cenjene maske z najvišjo stopnjo zaščite FFP3. Rad bi se zahvalil vsakemu posamezniku, ki se je odločil pomagati, in seveda: ostanite doma!" pa je iz Dallasa v ZDA sporočil mladi slovenski košarkarski zvezdnik Dončić.

Zbiranje sredstev sicer še ni končano. Vse donacije, ki bodo prispele na račun fundacije Uresničimo sanje do 30. aprila, bodo namenjene izključno slovenskemu zdravstvu, so še sporočili iz fundacije. Vsi, ki so pripravljeni pomagati, to še vedno lahko storijo z nakazilom na TRR fundacije ali s sporočili SMS.