Glavni tajnik šolskega sindikata dogajanje v zavodu Kengurujčki označil za kriminalno

4. 10. 2018, 18:47 | Aktualno | Vir: STA

              Glavni tajnik šolskega sindikata dogajanje v zavodu Kengurujčki označil za kriminalno (foto: Goran Antley) Goran Antley

Glavni tajnik šolskega sindikata Sviz Branimir Štrukelj dogajanje v zavodu Kengurujčki, kjer inšpekcija in policija preiskujeta sum surovega ravnanja z otroki, označil za kriminalno. Dogajanje govori "o tem, kako hitro v najbolj občutljiva področja družbe, kot sta vzgoja in izobraževanje, pridejo nizkotni, komercialni, sebični interesi", je dejal.

Štrukelj je na novinarski konferenci, sicer namenjeni napovedi stavke, poudaril, da se je ravno na tem primeru izkazalo, kaj pomeni nadzor nad javnimi vrtci in kaj pomenijo standardi in normativi, ki "so tako rekoč sveti za javne vrtce", saj si jih nihče ne drzne prekoračiti.

Dogajanje je po njegovi oceni sicer bolj posledica nekega ilegalnega delovanja, ki ga Štrukelj označuje tudi za kriminalnega, saj vrtec ni imel nikakršnih dovoljenj. Po Štrukljevem mnenju bi bilo treba takšno ravnanje najostreje sankcionirati.

Kot je znano, je televizija Slovenija pridobila posnetke, iz katerih je razvidno neprimerno ravnanje z otroki, ki so jih prisilno umirjali in hranili. Dogajanje je posnela vzgojiteljica, katere opozorila so v zavodu naletela na gluha ušesa, zato je posnetke pokazala staršem in skupaj so podali prijavo na policijo. Sum surovega ravnanja zdaj preiskujeta policija in inšpektorat za šolstvo.