Gourmet Cup Ljubljana: sladica za gurmanske fanatike

4. 2. 2020, 15:18 | Aktualno

Krvavška plaža se je že peto leto zapored prelevila v ambient tradicionalnega smučarsko – kulinaričnega druženja Gourmet Cup Ljubljana, tokrat z drugačno noto: pod budnim očesom vrhunskih kuharskih mojstrov so goste razveseljevali mladi talenti.

Tradicionalni dogodek, ki je lani potekal v okviru Evropskega simpozija hrane, je v letošnji, znova samostojni ediciji, v ospredje postavil talente srednjih in višjih gostinskih šol pod vodstvom šolskih mentorjev.. Zadnji ponedeljek v januarju so se na Krvavcu tako znova zbrali znani obrazi gostinske scene in ljubitelji kulinarike.

Po gurmanskem zajtrku, kjer je za animacijo poskrbel stari znanec Bojan Firbas (Domačija Firbas), finalist izbora Najbolj inovativni kmet, je na oder stopil Martin Jezeršek, direktor podjetja Jezeršek gostinstvo, organizator dotičnega dogodka in tudi Evropskega simpozija hrane, ki  bo od 29. do 30. marca potekal v prestolnici.

Sledil je žreb startnih številk prvih 10 tekmovalcev, ki so svoje znanje, tokrat smučarsko, preizkusili na belih krvavških strminah in se potegovali za zmagovalne stopničke za Gourmet Pokal.

Prave zvezde Gorumeta na snegu pa so bili tokrat pravzaprav mladi kuharski talenti, saj so z odličnimi jedmi prekosili same sebe in poskrbeli za pravo kulinarično razvajanje na snegu, kar so potrdili tudi vsi navzoči. Kot mentorji so svojo nalogo več kot odlično pripravili ne samo šolski mentorji, ampak tudi chefi, ki so bdeli nad mladimi vse od razvoja in priprave do postrežbe jedi, ki so vključevale kakovostne lokalne sestavine (od njive do krožnika) po načelu »back to the roots«; chef Davor Družinec (Hotel Astoria), Igor Jagodic (Strelec), Jakob Pintar (TaBar), Miran Ojsteršek (Gostilna Oštirka), Miran Ojsteršek (Gostilna Oštirka) in Uroš Štefelin (Vila Podvin).

Kot je že v navadi, se je Gourmet Cup Ljubljana končal v slogu nepozabne après ski zabave, na kateri  so poskrbeli tudi za pravo glasbeno presenečenje. Na oder je namreč stopila zvezda večera – Vili Resnik, ki je vse željne zabave popeljal v pretekle čas.

Prav posebno razburljivo doživetje pa so že naslednji dan doživeli gostje Gourmet Večerje na zajli, kjer jih je z Okusi Ljubljane razvajal mladi ljubljanski chef Jakob Pintar (TaBar), za posladek pa poskrbel stari znanec Tomaž Bolka (Gostilna Krištof) in jih skupaj z organizatorjem dogodka, Jezeršek gostinstvom in partnerjem dogodka, Turizmom Ljubljana, kljub manjšemu snežnemu metežu popeljal v pravo zimsko pravljico.

FOTO:  Dean Dubokovič