Hisense z donacijo zaščitne medicinske opreme in aparatov za Slovenijo

Kitajski lastnik Gorenja

27. 3. 2020, 06:35 | Aktualno | Vir: STA

              Hisense z donacijo zaščitne medicinske opreme in aparatov za Slovenijo (foto: profimedia) profimedia

Kitajski lastnik velenjskega Gorenja Hisense aktivno pomaga z donacijami zaščitne medicinske opreme in aparatov v boju z epidemijo novega koronavirusa. Na poti v Slovenijo je že večja pošiljka zaščitne in medicinske opreme, vladi pa je v brezplačno uporabo ponudil tudi svoje nepremičnine in vozila, če bi se to izkazalo za potrebno.

Iz skupine Hisense, ki je lastnica Gorenja, je že na poti v Slovenijo 200.000 zaščitnih mask, 2000 kompletov zaščitne medicinske opreme, 2000 zaščitnih oblek in 500 respiratorjev, so sporočili iz Gorenja. Beseda respirator v tem primeru pomeni zaščitne maske z višjo stopnjo filtracije oziroma zaščite pred novim koronavirusom. Hisense bo ob tem naši državi podaril tudi aparat za umetno predihavanje.

Prav tako je Hisense dal na voljo svoje skladišče v kitajskem Qingdau ter najel še dodatno skladišče, kjer bodo s pomočjo slovenskega veleposlaništva in ministrstev zbirali tudi vse druge donacije s Kitajske in jih odpremili v Slovenijo.

Slovenski vladi je Hisense v brezplačno uporabo ponudil tudi hotel Paka in vilo Herberstein v Velenju. Nepremičnini ji je skupaj z več vozili ponudil za primer, da bi se razmere v zvezi s širjenjem koronavirusa toliko poslabšale, da bi tovrstno podporo potrebovala npr. za izolacijo pred okužbo ali začasno nastanitev ogroženih.