Hrvaški policisti ustavili devet Slovencev s ponarejenimi potrdili o testu PCR

17. 5. 2021, 15:18 | Aktualno | Vir: STA

                            Hrvaški policisti ustavili devet Slovencev s ponarejenimi potrdili o testu PCR (foto: Daniel Novakovič/STA) Daniel Novakovič/STA

Hrvaška policija je minuli konec tedna med nadzorom prometa na mejnem prehodu Dragonja na meji s Slovenijo ustavila devet slovenskih državljanov, ki so s ponarejenimi potrdili o testu PCR skušali vstopiti na Hrvaško, je sporočila policijska uprava hrvaške Istre. Postopke proti slovenskim državljanom je prevzela slovenska policija.

Hrvaški policisti so minuli petek v popoldanskih urah na hrvaškem mejnem prehodu Kaštel (Dragonja) pri Bujah ustavili tri slovenske državljane, ki so hoteli vstopiti na Hrvaško s ponarejenimi potrdili o testu PCR, da bi se izognili obvezni karanteni zaradi preprečevanja okužb z novim koronavirusom, je sporočila policijska uprava s sedežem v Pulju.

Dodali so, da so v nedeljo pri dveh slovenskih državljanih odkrili, da sta predložila ponarejena potrdila o testu PCR, ki ju je opravila tretja oseba, ustavili so tudi slovenski par, ki je sam ponaredil potrdilo o negativnem testu PCR. Še dva slovenska državljana pa sta na potrdilu ponaredila datum testiranja, so še ugotovili hrvaški policisti.

"Glede na to, da je potrjen sum, da so slovenski državljani storili kaznivo dejanje ponarejanja dokumentov, so nadaljevanje postopka proti njim prevzeli slovenski policisti," so še objavili na spletni strani istrske policije.