Italijanski hotelirji ogorčeni: "Ne smem zapustiti svoje občine, lahko pa odletim na Kanarske otoke"

Ukrepi za zajezitev koronavirusa

29. 3. 2021, 18:41 | Aktualno | Vir: STA

              Italijanski hotelirji ogorčeni: "Ne smem zapustiti svoje občine, lahko pa odletim na Kanarske otoke" (foto: Profimedia) Profimedia

Italijanski hotelirji so danes izrazili ogorčenje nad odločitvijo vlade, ki je v okviru ukrepov za zajezitev novega koronavirusa dovolila turistična potovanja v tujino, prepovedala pa potovanja doma. Neverjetno se jim zdi, da lahko Italijani odpotujejo na Kanarske otoke, ne smejo pa zapustiti lastne občine.

"Ne smem zapustiti svoje občine, lahko pa odletim na Kanarske otoke. To je absurdno," je opozoril vodja združenja italijanskih hotelirjev Berbabo Boca za časnik Corriere della Sera.

"Hotelirjem se zdi, da se norčujejo iz njih. Pravila je treba spoštovati, vendar morajo biti enaka za vse, sicer bodo ubili italijanski turizem," je dodal.

Več kot pol Italije je že sedaj obarvano rdeče, kar pomeni, da veljajo najstrožji ukrepi za zajezitev epidemije, ko je med drugim omejeno gibanje. Cela država pa bo šla v popolno zaprtje med velikonočnimi prazniki od sobote za tri dni.

Bocca je opozoril, da mora biti 85 odstotkov hotelov v Italiji zaprtih, je pa dovoljeno potovanje na letališče in obisk številnih tujih destinacij. "Vse, kar je potrebno, je negativni test na koronavirus," je poudaril.

"Mi smo predlagali teste na koronavirus v hotelih, ko ljudje pridejo in odidejo, vendar so to zavrnili," je dodal.

Pred pandemijo je bila Italija ena od najbolj obiskanih turističnih destinacij, vendar je število turistov v zadnjem letu močno upadlo in hudo prizadelo gospodarstvo.