Iz Dragonje reševali žensko s štirimi otroki (10-letno deklico še vedno iščejo)

Poroča N1 SLO

10. 12. 2021, 10:17 | Aktualno | Piše: N.Z.

              Iz Dragonje reševali žensko s štirimi otroki (10-letno deklico še vedno iščejo) (foto: PU Koper) PU Koper

Slovenski in hrvaški policisti so bili sinoči, okoli 20. ure, obveščeni, da je skupina prebežnikov skušala mejo prečkati po reki Dragonji. V deroči vodi je ostala ujeta ženska iz Turčije, ki je imela s seboj štiri otroke. Ženska se je sredi reke držala za drevo, na pomoč pa ji je takoj priskočil hrvaški policist, a nato tudi sam ostal ujetnik reke. Stekla je reševalna akcija, ki pa ni uspela rešiti 10-letne deklice. To je odnesla voda in jo še vedno pogrešajo.

“S hrvaške strani je policist že stopil v vodo in poskušal pomagati ženski. Ker je bila voda deroča in sta bila tako ženska kot tudi hrvaški policist na koncu z močmi, se nista mogla več vrniti na rečni breg. Zaradi tega je v pomoč v deročo reko skočil policist PP Piran,” so dogajanje za N1 opisali na PU Koper.

Piranskemu policistu sta vodnika službenih psov okrog pasu zavezala sledilno vrv in ga držala, da ga ne bi odneslo po strugi reke. Ko je omenjenmu uspelo priti do ujete ženske in hrvaškega kolega, jima je lahko pomagal varno priti na kopno. Pri reševanju so si reševalci pomagali tudi z lestvijo, ki so jo prinesli s hrvaške strani, na pomoč pa je priskočil še občan, ki je bil na kraju dogodka.

Žensko, za katero se je izkazalo, da je 47-letna državljanka Turčije, so oskrbeli reševalci. Po rešitvi iz vode je bila združena s svojimi otroki – dvema, ki sta stara 18 in pet let ter sta se uspešno prebila na slovensko stran, in tretjim otrokom, starim 13 let, ki je ostal na hrvaški strani. Družina pa še vedno pogreša 10-letno deklico, ki jo je mati med prečkanjem Dragonje nosila na ramenih, a je pri tem padla vodo in jo je odneslo po strugi navzdol.

Iskanje 10-letnice se danes nadaljuje, še poroča N1 SLO.