Jutranji prepir v Krkavčah se je končal z umorom, policisti preiskujejo okoliščine

4. 8. 2018, 12:16 | Aktualno | Vir: STA

              Jutranji prepir v Krkavčah se je končal z umorom, policisti preiskujejo okoliščine (foto: profimedia) profimedia

Policisti Policijske uprave (PU) Koper preiskujejo primer nasilja, ki se je končal s smrtjo starejšega moškega danes zjutraj v Krkavčah. Kot so sporočili, naj bi 71-letni Koprčan pretepel 83-letnega moškega in 75-letno žensko. 83-letnik je zaradi poškodb na kraju umrl, žensko pa so poškodovano odpeljali v bolnišnico.

O nenavadnem vpitju v eni od hiš v vasi Krkavče so bili policisti obveščeni danes zjutraj ob 8.30. Storilca so prijeli na kraju in mu odvzeli prostost.

Trenutno poteka ogled kraja in vse policijske aktivnosti v zvezi z ugotavljanjem okoliščin dogajanja, ko bo znanih več dejstev, pa bodo z njimi seznanili tudi javnost, so še zapisali na PU Koper.

Po poročanju Dnevnika je umorjeni, ko so policisti prispeli na kraj dogodka, še kazal znake življenja, reševalci pa so pozneje lahko zgolj ugotovili, da je 83-letnik podlegel poškodbam. Njegovo 75-letno ženo so odpeljali v izolsko bolnišnico in je še vedno v kritičnem stanju, je pojasnil pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Koper, Dejan Grandič.

Storilca dejanja, 71-letnega slovenskega državljana, so prav tako prijeli na kraju. Za zdaj je znano, da med žrtvama in storilcem že dalj časa potekajo različni spori in nesoglasja zaradi njihovega premoženja. Policisti so tam namreč posredovali že nekajkrat, podane so bile kazni v zvezi s premoženjem in tudi elementi nasilja. Spori naj bi potekali tudi na sodiščih. Kriminalisti sklepajo, da je bilo slednje eden izmed glavnih razlogov za povod dejanja.

Osumljeni se v postopku ni želel zagovarjati. Danes zjutraj je bil priveden pred preiskovalnega sodnika v Kopru, ki je zoper njega uredil pripor. Preiskava se še nadaljuje.

Za zdaj ga bremenita dve obtožbi, in sicer sum umora in poskusa umora, za kar je najmanjša predpisana zaporna kazen 15 let.