Kim Jong-un naj bi poslal spravljivo sporočilo Donaldu Trumpu

31. 12. 2018, 10:56 | Aktualno | Vir: STA

              Kim Jong-un naj bi poslal spravljivo sporočilo Donaldu Trumpu (foto: profimedia) profimedia

Severnokorejski voditelj Kim Jong-un je ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu poslal spravljivo sporočilo, danes poroča južnokorejski časnik Chosun Ilbo, ki se sklicuje na neimenovani diplomatski vir.

Kimovo sporočilo v obliki pisma je bilo Trumpu posredovano preko neznanega kanala. Omenjeni časnik ne navaja podrobnosti iz sporočila, poroča pa, da je povezano z zastalimi pogajanji med ZDA in Severno Korejo o jedrski razorožitvi in da je napisano v spravljivem tonu.

V nedeljo so iz urada južnokorejskega predsednika Moon Jae-ina sporočili, da je Kim poslal pismo svojemu južnokorejskemu kolegu, v katerem se je zavzel za več medkorejskih srečanj v prihodnjem letu, da bi dosegli jedrsko razorožitev Korejskega polotoka.

Ne State Department ne ameriško veleposlaništvo v Seulu za zdaj nista komentirala poročanja časnika o Kimovem sporočilu Trumpu. Prav tako tega niso mogli potrditi v Moonovem uradu, poročajo tuje tiskovne agencije.

Severnokorejski voditelj je na junijskem vrhu z ameriškim predsednikom v Singapurju obljubil, da si bo prizadeval za denuklearizacijo Korejskega polotoka. Od takrat strani nista dosegli večjega napredka na tem področju.