Koper: Predstavili sta se kot prodajalki masažnih aparatov, a sta bili navadni tatici!

28. 8. 2017, 15:37 | Aktualno | Vir: STA

              Koper: Predstavili sta se kot prodajalki masažnih aparatov, a sta bili navadni tatici! (foto: profimedia) profimedia

Danes dopoldne sta neznanki v Kopru izkoristili zaupljivost zakonskega para, z izgovorom, da prodajata masažne aparate, vstopili v njuno domovanje in ju neopazno okradli. Koprski policisti vse, ki bi imeli kako informacijo o taticah, pozivajo, naj pokličejo na 113 ali 0801200.

Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, sta ženski, ki sta govorili mešanico slovenskega in hrvaškega jezika, danes dopoldan v Kopru s pretvezo prodaje masažnih aparatov vstopili v stanovanje para. Po opravljeni masaži sta zapustili stanovanje. Uro pozneje je moški odšel v spalnico in ugotovil, da so predali odprti in razmetani ter da manjka ovojnica z denarjem.

Policija tiste, ki bi osumljenki videli, ju prepoznali po opisu ali imajo koristne informacije, prosijo, naj pokličejo na 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200. Prva ženska je bila po podatkih policije višje suhe postave, oblečena v bela oz. svetla oblačila, druga pa nižja, z močnejšimi boki, oblečena v temna oblačila. Obe sta imeli na glavi klobuk.

"Storilci tovrstnih tatvin so vedno zelo domiselni in izkoristijo vsako najmanjšo nepazljivost tistih, ki jih povabijo v svoje prostore. Predstavljajo se kot prodajalci oz. promotorji raznih artiklov - masažni aparati, prti, noži in še kaj," izpostavljajo na policiji.

Imajo tudi podobne pristope: če je storilec ali storilka sam, običajno zaprosi za kozarec vode in medtem ko ga gre stanovalec iskat, nepridiprav pregleda vse predale in ukrade vredne predmete oz. denar. Če sta storilca dva, pa en zamoti oškodovanca, medtem kot drugi pregleda celotno stanovanje oz. stanovanjski prostor. Oškodovanci tatvino opazijo šele pozneje, navajajo na policiji.

Zato ljudem svetujejo, naj bodo pozorni, koga spuščajo v svoje svoje prostore. "Vsekakor pa neznanih oseb v stanovanju nikoli ne puščajte samih," še opozarjajo na Policijski upravi Koper.