Kustečeva: Športna tekmovanja in treningi za registrirane športnike še naprej povsod kot doslej

15. 10. 2020, 14:08 | Aktualno | Vir: STA
Kustečeva: Športna tekmovanja in treningi za registrirane športnike še naprej povsod kot doslej (foto: Anže Malovrh/STA) Anže Malovrh/STA

Nove omejitve, ki jih je sprejela vlada ob naraščanju števila okužb z novim koronavirusom v državi, ne bodo vplivale na opravljanje športne dejavnosti v Sloveniji za registrirane športnike, je na današnji novinarski konferenci potrdila ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec.

Za tekmovalce "vse ostaja tako, kot do zdaj, ob upoštevanju smernic Nacionalnega inštituta za javno zdravje," je pojasnila ministrica in dodala: "Edino, kar se spreminja, je vezano na organizirano rekreativno skupinsko vadbo.

Kriterij za ločevanje športnih dejavnosti, ki spadajo pod nove omejitve, je registriranost udeležencev. V Sloveniji je po javno dostopnih podatkih okoli 36.000 registriranih športnikov vseh starostnih kategorij, ki jih prijavljajo športne zveze.

Nove omejitve, te so najbolj stroge v sedmih "rdečih" statističnih regijah s pojavnostjo novih okužb s koronavirusom nad 140 na 100.000 prebivalcev v zadnjih 14 dneh, tako veljajo za športne dejavnosti, kjer udeleženci niso registrirani športniki.

V teh rdečih regijah je po navedbah ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška ponujanje storitev potrošnikom v fitnes centrih in zaprtih športnih objektih za izvajanje športno rekreativnih dejavnosti na področju skupinske vadbe začasno prepovedano. V oranžnih regijah, kjer je epidemiološka slika nekoliko boljša, pa je število oseb pri teh dejavnosti omejeno glede na velikost prostora, in sicer na enega športnika na 20 kvadratnih metrov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri