Ljubljanski policist na družinskem sprehodu pokvaril načrte vlomilcem

25. 12. 2018, 13:25 | Aktualno | Vir: STA

              Ljubljanski policist na družinskem sprehodu pokvaril načrte vlomilcem (foto: Danijel Novaković/STA) Danijel Novaković/STA

Na ljubljanskem Rudniku je policist, ki se je izven službenega časa sprehajal z družino, v ponedeljek prijel osumljenca med vlamljanjem v parkirana osebna vozila, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Hrabri policist je bil v ponedeljek zvečer na sprehodu z družino, ko je zmotil načrte treh nepridipravov. Kot so ugotovili policisti, se je trojica z osebnim avtomobilom pripeljala na parkirišče cerkve Rakovnik. Dva sta tam vlomila v eno vozilo, zatem pa še v sosednje, a iz nobenega nista nič odnesla.

Zasluga gre policistu, ki ju je zalotil pri početju. Enega od osumljencev mu je uspelo prijeti na kraju dogodka, medtem ko je drugi s kraja pobegnil s pomočjo voznika, ki ju je pred tem pripeljal na parkirišče. Policisti so kasneje vozilo izsledili in drugega nepridiprava prijeli, medtem ko glede tretjega še zbirajo obvestila, so sporočili iz PU Ljubljana.

Policisti PU Ljubljana so imeli v zadnjih 24 urah več dela z vlomilci. Neznanci so v Medvodah iz hiše odnesli nakit in gotovino ter tako lastnika oškodovali za okoli 3000 evrov. Na Vrhniki pa so nepridipravi vlomili v klet in iz nje odnesli smuči. Lastnika so s tem dejanjem oškodovali za okoli 400 evrov.

Poleg tega so obravnavali še primer ropa, devet tatvin, tri poskuse vloma ter pet vlomov v vozila.