London bo Trumpa pozdravil z balonom v obliki jeznega dojenčka

6. 7. 2018, 08:45 | Aktualno | Vir: STA

              London bo Trumpa pozdravil z balonom v obliki jeznega dojenčka (foto: profimedia) profimedia

Londonski župan Sadiq Khan je odobril poseben šest metrov velik balon v obliki jeznega dojenčka Trumpa, ki bo 13. julija med obiskom predsednika ZDA Donalda Trumpa preletaval glavno mesto Velike Britanije blizu parlamenta. Trump gre sredi julija v Evropo na vrh zveze Nato v Bruselj, v Veliko Britanijo in Helsinke.

Londonski župan Khan si je v preteklosti že izmenjal nekaj ostrih tvitov in izjav s predsednikom ZDA, ko je ta zavajal ameriško javnost glede terorizma v britanski prestolnici, balon pa je odobril tudi zaradi peticije, ki jo je poslalo več tisoč ljudi. Lebdenje balona nad parlamentom sovpada z demonstracijami, ki bodo pričakale ameriškega predsednika.

Draženje Trumpa z balonom njegove običajne oranžne barve, ki bo privezan na tla in se ne bo smel dvigniti višje od 30 metrov, bo menda stalo 16.000 funtov. Lebdel bo sicer le od 9.30 ure zjutraj do 11.30 ure 13. julija. Iz urada županovega urada so sporočili, da župan podpira pravico do mirnih protestov in razume, da ti lahko potekajo v različnih oblikah.

Aktivist Leo Murray je za televizijo Sky News povedal, da gre za obscenega kloniranega mutanta predsednika ZDA, ki bo svetu pokazal veliko ogledalo resnice. Aktivisti so še sporočili, da želijo svetu pokazati, da fašisti, kot je ta nevaren izgovor za ameriškega predsednika, niso dobrodošli v Združenem kraljestvu.