Mašine

24. 3. 2008, 14:40 | Aktualno | Vir: Playboy

Pioneer AVH-P7500DVD

Čedalje manj avtoradiev požira dolgočasne kasete, še običajne zgoščenke so v sodobnem svetu preveč »navadne.« Sodobni avtoradii seveda izstopajo z obliko, a bolj kot na očarljivost stavijo na multimedijsko pestrost. Predvajajo DVD-filme, z navigacijo utirajo pravo pot in poskrbijo, da vam tudi do 150 ur vožnje ne bo treba zamenjati glasbe. Predstavljamo le najboljše!

Navigator

Mnoge proti uporabi navigacijskega sistema prepričajo nadležno iskanje pravih tipk in pohodi v slepe ulice izbirnikov. Pioneer je predstavil navigacijski sistem AVH-P7500DVD z zaslonom, občutljiv za dotik. Navigacija še nikoli ni bila tako preprosta. Seveda ne v Sloveniji, kjer teh sistemov še dolgo ne bomo imeli. A če pogosto potujete v tujino, je to že druga zgodba. Omogoča tudi gledanje DVD-jev.

Cena: 2300 evrov

Digitalec

Tudi avtoradii so se začeli ozirati k digitalnemu signalu, katerega prednost je, da radijska postaja poslušalca prek satelita doseže skorajda na vsakem koncu sveta. Če boste imeli Blaupunktovega DAB 53, boste lahko sprejemali analogne in digitalne signale, sistem pa omogoča celo snemanje sporočil, ki si jih lahko zavrtite pozneje.

Cena: 128.990 SIT

Ko oči padejo iz jamic

Pri Sonyju obljubljajo, da se vam bo ob pogledu na njihov CDX-M3DI zgodilo prav to. Dobesedno obstali boste, ko boste zrli v zelo prepričljiv zaslon TFT s kar 32.000 barvami, na katerem si lahko ogledate celo fotografije. Je kaj lepšega kot pregledovati posnetke z digitalnega fotoaparata, medtem ko poslušate glasbo z datotek MP3 ali običajnih glasbenih CD-jev?

Cena: 130.000 SIT

Popolna tehnologija

Morda na prvi pogled ni videti, a brez dvoma so Beckerjevi avtoradiji najboljši na svetu. Brez nepotrebnega kiča, a zato s popolno opremljenostjo, ki vključuje najboljšo tehnologijo. Dvakratni RDS svežega Beckerja Monza MP3 7882 predvaja vse živo, od CD-jev do MP3-jev, povrhu vsega pa je pripravljen še na priključitev mobilnega telefona, CD izmenjevalca in še česa. K nam šele prihaja!

Šest dni glasbe

Pioneer DEH-900HDD si zaradi notranjega pomnilnika, ki je velik kar 16 GB, zapomni goro datotek MP3 in CD-jev, iz katerih potem doni za kar 150 ur glasbe. Torej, če bi se radi vozili šest dni brez postanka za zamenjavo glasbe, ga pograbite, čeprav na videz ni nič posebnega.

Cena: 499.990 SIT

Dotikajte se ga

Verjemite, ko ga boste vgradili v avtomobil, ga boste v prvih dneh samo božali. A ne po gumbih, saj nima niti enega, ampak po zaslonu, ki je občutljiv za dotik. Pri Panasonicu trdijo, da se bo nanj lepila predvsem mladina, ki bo padla na 3D-animacije in več kot milijon barv. Ni vraga, da ne bi našli tiste, ki se najbolje ujame z armaturno ploščo. Panasonic CQ-HX2083N igra tudi v formatu WMA in MP3. Tatovi vanj ne bodo buljili, saj v stanju pripravljenosti ponudi le temno črnino.

Cena: 140.000 SIT

Pomično

Lahko se ljubite na zadnjih sedežih ali pa se muckate v prtljažniku. Pazite le, da boste imeli pri rokah daljinski upravljavec Sonyjevega avtoradia iz serije Xplod. Za izpolnjevanje njenih želja! Seveda glasbenih. Model CDX-M800 je tudi oblikovna paša za oči, da pa v vašem avtomobilu ne bo preveč izzivalen, poskrbi vrtljivi zaslon. Playboy ga priporoča.

Cena: 95.000 SIT

TEKST: Mitja Reven

FOTO Saša Kapetanovič