Med okuženimi v ljutomerskem domu starejših 30 ozdravelih

18. 4. 2020, 09:47 | Aktualno | Vir: STA

              Med okuženimi v ljutomerskem domu starejših 30 ozdravelih (foto: profimedia) profimedia

V Domu starejših občanov Ljutomer so na petkovem testiranju na novi koronavirus odkrili še dva pozitivna stanovalca doma in enega zaposlenega. Skupno jih je v ljutomerskem domu starejših občanov 105 potrjenih primerov okužb s sars-cov-2, vendar pa jih je 30 že ozdravelo.

Med potrjenimi primeri je 77 varovancev doma, 21 zaposlenih v njem in sedem delavcev, ki so prišli v dom pomagat. Med ozdravelimi je 23 stanovalcev in sedem zaposlenih. Trenutno aktivno obolelih je 75, podatki o umrlih zaradi covida-19 niso všteti, saj uradnih ni.

Po oceni zdravnika v zdravstvenem domu Ljutomer Saša Duha je večina obolelih stanovalcev brez večjih zdravstvenih težav, tudi okuženi zaposleni prebolevajo okužbo brez večjih zapletov. Nekoliko težji potek bolezni ugotavljajo pri nekaterih, ki so bili že prej v paliativni oskrbi ali slabšega zdravstvenega stanja ter so imeli tudi druge resne bolezni.

Delo v domu poteka normalno, uspelo jim je zagotoviti dovolj ekip, sporočajo iz DSO in dodajajo, da ne gre za bolnišnični oddelek, saj vse stanovalce obravnavajo, kot da so vsi okuženi in jih zdravijo po najvišjih strokovnih načelih.