Meja s Srbijo je za slovenske državljane zaprta

15. 3. 2020, 13:02 | Aktualno | Vir: STA

              Meja s Srbijo je za slovenske državljane zaprta (foto: STA/Nik Jevšnik) STA/Nik Jevšnik

Slovenski državljani zaradi širjenja novega koronavirusa ne morejo več vstopati na območje Hrvaške in Srbije, je na Twitterju sporočilo slovensko zunanje ministrstvo. Srbske oblasti so to sporočile tudi uradno na svoji spletni strani. Hrvaške oblasti pa prepovedi vstopa slovenskim državljanom še niso uradno potrdile. Po informacijah hrvaških oblasti prepoved vstopa za slovenske državljane v Hrvaško ne velja, je na Twitterju sporočilo ministrstvo za zunanje zadeve. 

"Hrvaška po naših informacijah zavrača vstop državljanom Slovenije. Za tiste, ki imajo prebivališče na Hrvaškem, pa uvaja 14-dnevno samoizolacijo po vstopu na hrvaško ozemlje," je na Twitterju sporočil MZZ.

Na ministrstvu so za STA pojasnili, da so informacijo o zavračanju slovenskih državljanov na meji s Hrvaško prejeli od slovenske policije in slovenskega veleposlaništva na Hrvaškem. Uradne informacije o tem pa še nimajo, so dodali.

Srbska vlada je medtem na svoji spletni strani v soboto objavila, da je sprejela dodatne ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Uveljavili so začasno prepoved vstopa tujcem, ki prihajajo iz Slovenije, Francije, Nemčije, Avstrije, Španije, Grčije in Švice.

Dodali so, da v veljavi ostaja tudi začasna prepoved vstopa tujcem, ki so bili na Kitajskem, v Koreji, Italiji, Iranu ali Romuniji.