Melania Trump na svoji prvi uradni poti brez Donalda Trumpa

24. 9. 2017, 13:27 | Aktualno | Vir: STA
Melania Trump na svoji prvi uradni poti brez Donalda Trumpa (foto: profimedia) profimedia

Prva dama ZDA Melania Trump je v soboto obiskala Kanado, kar je bila njena prva uradna pot v tujino brez soproga Donalda Trumpa. Melania se je v Torontu udeležila odprtja športnih iger ranjenih vojakov Invictus ter se srečala s kanadskim premierjem Justinom Trudeauom in britanskim princem Harryjem, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Princ Harry, ki je v preteklosti služboval kot pilot helikopterja v britanski vojski in je bil dvakrat na misiji v Afganistanu, je igre ranjenih vojakov in vojnih veteranov ustanovil leta 2014. Igre so namenjene spodbujanju rehabilitacije in spoštovanja za poškodovane vojake.

Iger se udeležuje 550 vojakov športnikov iz 17 držav, ki tekmujejo v 12 športnih disciplinah, med katerimi so plavanje, kolesarstvo, košarka na vozičkih in ragbi na vozičkih.

To je bila prva samostojna uradna pot v Sloveniji rojene prve dame ZDA v tujino. Doslej je namreč na treh poteh spremljala svojega moža. Na 20-minutnem srečanju je Melania princa Harryja med drugim povabila na obisk v Belo hišo.

Britanski princ je sicer, kot še izpostavljajo tuji mediji, na sobotnem odprtju iger prvič javno nastopil skupaj s svojim dekletom, ameriško igralko Meghan Markle.

melania