Mesec varne rabe interneta letos za več prijaznosti na internetu

1. 2. 2020, 10:20 | Aktualno | Vir: STA
Mesec varne rabe interneta letos za več prijaznosti na internetu (foto: profimedia) profimedia

Februar je mesec varne rabe interneta, 11. februarja pa bodo številne države obeležile tudi dan varne rabe interneta. Ta bo letos potekal pod sloganom Skupaj za prijaznejši internet, njegov cilj pa je spodbuditi vse deležnike k ustvarjanju prijaznejšega interneta za vse, še posebej za najmlajše uporabnike interneta.

Letošnji dan varne rabe interneta, ki je osrednji dogodek evropske mreže centrov za varnejši internet Insafe, je hkrati tudi povabilo vsem uporabnikom interneta, da naj na internetu z drugimi komunicirajo na spoštljiv način in tako prispevajo k pozitivni digitalni izkušnji, so navedli v slovenskem Centru za varnejši internet in točki ozaveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav Safe.si, ki deluje v okviru ljubljanske fakultete za družbene vede.

Ob tem so šole in druge izobraževalne organizacije povabili, naj februarja pripravijo dogodke na temo varne in odgovorne rabe interneta.

Dan varne rabe interneta je Insafe prvič obeležila leta 2004, odtlej pa je prerasel evropske meje in ga sedaj obeležujejo že v okoli 140 državah po svetu. Od leta 2005 v mreži sodeluje tudi Safe.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri