Meteorološka zima bo prinesla sneg

30. 11. 2020, 10:41 | Aktualno | Vir: STA

              Meteorološka zima bo prinesla sneg (foto: STA) STA

V sredo dopoldne nas bodo zajele snežne padavine, ki se bodo predvidoma še okrepile v drugem delu noči na četrtek. Najmočneje bo snežilo v četrtek zjutraj in del dopoldneva. V osrednji Sloveniji bo skupaj zapadlo predvidoma od pet do 15, ponekod celo do 20 centimetrov snega, je povedal meteorolog Brane Gregorčič z Agencije RS za okolje.

Pod vplivom ciklona, ki bo začel nad Sredozemljem nastajati že v torek, se bodo padavine v sredo dopoldne začele pojavljati najprej v južnem in zahodnem delu Slovenije. V notranjosti bo že snežilo, le po nižinah Primorske bo deževalo, kjer je pričakovati tudi burjo. Najmanj padavin pa bo po Gregorčičevih besedah na vzhodu države.

Najbolj zimsko vzdušje bo tako prav gotovo v četrtek in najverjetneje v petek. "Sicer novih padavin v petek ne bo, bo pa zjutraj temperatura še pod ničlo, tako da bo sneg še rahel," je še povedal Gregorčič.

Sneg pa se ne bo obdržal prav dolgo, saj nas bo v soboto, nedeljo in tudi ponedeljek najverjetneje zajel dež. "Tako da bo verjetno po nižinah snežno odejo postopno kar pobralo," je vremensko dogajanje še opisal Gregorčič.