Mineva natanko 6 let, odkar je Dejan Židan prevzel stranko SD

Zamenjala ga bo Tanja Fajon

28. 5. 2020, 18:45 | Aktualno | Piše: N.Z.

              Mineva natanko 6 let, odkar je Dejan Židan prevzel stranko SD (foto: Daniel Novakovič/STA) Daniel Novakovič/STA

Dejan Židan je za spletno stran stranke socialnih demokratov povedal, da je ponosen na rezultate obdobja, ko je sam načeloval stranki.

Stranka je iz volitev v volitve napredovala in na zadnjih evropskih volitvah pred enim letom dosegla svoj drugi najboljši rezultat. Pohvali se lahko s stabilno volilno podporo, vse od leta 2014 pa je napredovala na vsakih parlamentarnih, lokalnih in evropskih volitvah.

Dejan Židan se je svojim strankarskim sodelavcem in sodelavkam že zahvalil in povedal, da ’sredi družbenega vrenja vidi priložnost, da socialna demokracija vodi spremembe, a tudi, da je za ta izziv potrebna neka nova energija’.

Zdaj je že jasno, da bo Dejana Židana na sedežu stranke nasledila evropska poslanka Tanja Fajon, medtem ko bo sam sicer nadaljeval svoje poslansko delo, a se ob tem bolj posvetil zelenim temam, s katerimi se je veliko ukvarjal tudi v času, ko je vodil Državni zbor. Del teh prizadevanj je tudi nedavno zavrnjena Resolucija o podnebni in okoljski krizi, ki jo je vladajoča koalicija povozila skupaj z možnostmi nevladnih organizacij, da branijo javni interes pred posegi v okolje in v prostor.

“Kar nas razlikuje od skoraj vseh političnih sil, je to, da socialna demokracija ni bila nikoli odvisna od enega človeka. Vedno je bila in vedno bo stranka ljudi za ljudi.”

Židan je bil za poslanca sicer izvoljen v Murski Soboti, zato bo del njegovih prizadevanj posvečen tudi Pomurju, njegovim razvojnim možnostim in položaju ljudi, so še zapisali na spletni strani stranke SD.