Mokre absolvent(s)ke …

18. 3. 2008, 16:52 | Aktualno | Vir: Playboy

… majice? Seveda, ampak ne samo majice. Vsakdo izmed tisoč petsto absolventov, ki so z nami žurirali na Kreti, bi vedel povedati še kaj več. Mnogo mnogo več!

Ker je lanski Playboyev žur med slovenskimi absolventi na grški Kreti odlično uspel, smo se odločili, da letos zadevo ponovimo oziroma jo naredimo kar za tradicionalno. Turistični agenciji Collegium in Mondial sta v tej sezoni družno udarili na študentskem trgu. Specializirali sta se za žuriranja maturantov in absolventov, poleg hrvaške, jugoslovanske in celo ruske mladine pa na Kreto vozita seveda tudi slovenske študente, ki jih je bilo v času našega partyja v priznanem klubu Akthi na plaži nič manj kot tisoč petsto!

Poleg celotedenskega žuriranja s tematskimi večeri, ki jih krasijo poredni naslovi (recimo Red love, ko so vsi oblečeni v rdeče), sta najbolj priljubljena še Alien Night (vsi pridejo v mesto oviti v alu folijo) in Sestre Night (v bistvu gre za to, da moški popivajo v ženskih oblačilih), seveda pa je največji žur prav takrat, ko je na sporedu Playboyeva zabava. Letos jo je še dodatno začinila skupina Kingston, ki je odkoncertirala v živo (in hkrati posnela še svoj videospot), celotna zadeva pa je v živo šla v eter tudi v Slovenijo, in sicer prek valov radia Antena.

Poleg drugih medijev sta zadevo na filmski trak beležila plejboja Borut in Simon, ki pri popovcih veljata za prvi violini Extra magazina. Čedna družbica torej, če upoštevate še osem predstavnikov Playboya: poleg erotično nenadkriljivega avtorja teksta še organizator Jure z boljšo polovico, naši nepogrešljivi zajčici Anja in Ines ter fotograf Bor in njegova zvesta canona s tako dolgimi objektivi, da je vsak od njiju potreboval lastno letalsko karto.

Party se je začel s celodnevnim namakanjem na peščeni plaži, ki jo obliva azurno in tudi v poznem septembru še kako toplo morje. Večina skupin absolventov je dopoldan izkoristila za tekmovanje v izdelavi peščenih skulptur, ki so zvečine pričale o hedonizmu absolventskega življenja. Žur, pijača, lenarjenje in, akhm, sek… ljubezen!

Našli smo kar dva peščena Playboyeva zajca in naša strokovna ekipa je glasovala za zmago tistega, katerega avtorice so za našo fotografijo družno odvrgle zgornji del kopalk! A so sodniki menili, da smo pristranski! Žirija pa taka! Tudi korupcija ni več, kar je bila.

Ko se je prekrasno jesensko dopoldne s povsem poletnimi temperaturami prevesilo v popoldan in ko marsikdo ni vedel, ali sonce res tone v oranžno morje ali pa je svetloba takšna zato, ker jo gleda skozi pivsko steklenino, je napočil čas za Playboyevo tekmovanje za miss mokre majice. Ker smo po lanskem odzivu pričakovali naval, smo za tekmovalke na odru tokrat pripravili skoraj dvajset Playboyevih majic. Jasno, belih, kratkih, oprijetih in predvsem tankih ter z obveznim zajcem na najbolj zanimivem mestu …

A glej ga zlomka, ob prvem moderatorjevem pozivu je bilo deklet na odru spet preveč. Tu smo pogrnili na celi črti, saj tolikšnega odziva kljub vsemu nismo pričakovali. Kar nekaj jih je tako ostalo brez možnosti nastopa, saj je bil oder kljub sicer zajetnim meram premajhen za vse. Pa naj še kdo reče, da so slovenska dekleta sramežljiva!

Od koncerta Kingstonov in tropskih ritmov razvneta množica je norela. Dekleta na odru so se predstavila in še preden je bil uradni del mimo, jih je publika iz prve vrste pod odrom z vodnimi pištolami tako namočila, da so bile njihove majice povsem mokre. Pod težo absorbirane vode so se lepljivo oprijele oblin. No, jasno, bolj ko so bile majice mokre, manj je bilo očem skritega, in manj ko je bilo očem skritega, bolj …

Skratka, kdor ni bil z nami, je zamudil veliko. Čeprav je fotoaparat v Borovih rokah zabeležil vsako pomembno malenkost, je seveda marsikaj ostalo skritega. Kljub temu da slika pove več kot tisoč besed, bo prihodnje leto treba z nami na Kreto, če želite doživeti pravi Beach Party, da se na lastne oči prepričate, da naša dekleta niso prav nič mevžasta in da imajo še kako kaj pokazati! S tem sta se strinjali tudi Ines in Anja, ki ste ju lahko lani novembra in decembra občudovali na straneh naše revije in sta tako preverjeno brez predsodkov.

Mi smo torej dobili našo miss v povsem mokri majici, miss pa je dobila več kot tisoč evrov vreden nagradni paket. Poleg denarja še brezplačno potovanje, smučanje s Collegiumom in kup praktičnih nagrad. Za konec nam je tiho priznala, da razmišlja, da bi se Slovencem pokazala tudi v naši reviji! Tako, čisto konkretno. Tudi brez majice. Komaj čakamo!

Organizirajte tekmovanje za Miss mokre majice

Okej, sicer je pred vrati res zima, toda za njo bo znova prišlo poletje, zato vam na željo mnogih ponujamo recept za vaše lastno tekmovanje za miss mokre majice a la Playboy. Če organizirate poletni dogodek kje ob vodi oziroma če prirejate poleti na prostem večjo zabavo, bo takšna igra pri popestritvi programa prišla še kako prav oziroma bo najbrž vse skupaj kar vrhunec večera!

Kaj potrebujete?

 • Primeren oder ali prostor, tako da voda ne bo poškodovala tal ali električne napeljave.
 • Vsaj pet do deset deklet, razigranih, sproščenih in pripravljenih na žur, ki se bodo potegovala za laskavi naslov. Če so bogato obdarjene, bo učinek še večji.
 • Enako število oprijetih majic bele barve, katerih ovratnik narahlo zarežite s škarjami, da se majica po sredini lepše razpara, ko jo dekle na vrhuncu večera potegne s telesa.
 • Pet do deset polnih veder vode. Po možnosti hladne …
 • Večje število vodnih pištol.
 • Primeren nagradni fond za zmagovalko oziroma prve tri.

Kako tekmovanje poteka?

 • Tekmovalke (najbolje v kopalkah) oblečejo bele majice, pod katerimi NE SME ostati nič!
 • Razvrstijo se po odru in se na kratko predstavijo.
 • Vsaka izmed njih ima na voljo nastop, s katerim se trudi očarati publiko. Lahko zapoje, zapleše …
 • Med tem jih lahko publika po mili volji škropi z vodnimi pištolami. Pištole kupijo od asistentke, ki jih prodaja z odra. Izkupiček od prodanih škropilnic gre v nagradni fond za zmagovalko. Strogo prepovedano je, da bi se kdo izmed publike dotaknil tekmovalk. Poskrbite za ustrezno razdaljo do odra ali varnostno službo.
 • Ko so majice povsem mokre, se z merjenjem bučnosti aplavza izbere zmagovalko. Običajno je to tista, ki si na odru upa največ. O zmagovalki lahko odloča tudi komisija, vendar ne pričakujte, da bodo njeni člani nepristranski.
 • V zadnji fazi običajno lahko vidite, kako premočene majice z enim gibom odfrčijo z odra. Tekmovalke ponavadi odidejo takoj za njimi.
 • Za podrobnejša navodila nas pokličite na uredništvo in – ne pozabite nam poslati vabila!

Še to: če si bodo dekleta pri sestrski reviji Cosmopolitan izmislile za moške kako podobno igro, ste fantje seveda dolžni sodelovati! Jasno?

TEKST: Gaber Keržišnik

FOTO: Bor Dobrin