Moskva: Taksist je v množico zapeljal zaradi preutrujenosti

17. 6. 2018, 10:17 | Aktualno | Vir: STA

              Moskva: Taksist je v množico zapeljal zaradi preutrujenosti (foto: Profimedia) Profimedia

V množico ljudi v središču Moskve je včeraj zapeljal taksist in ranil osem ljudi. Do nesreče je prišlo zaradi takstove preutrujenosti.

Za volanom je namreč presedel 20 ur, poročajo tuje tiskovne agencije. Voznik je na zaslišanju na policiji povedal, da je, ko je skušal pešca spustiti čez prehod, pedal za plin zamenjal za zavoro. To je bila po njegovih besedah posledica utrujenosti, saj je vozil 20 ur, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Dodal je, da je bil samo okoli 100 metrov od doma. "Želel sem iti domov in se malo naspati," je povedal taksist, ki v Moskvi dela približno en mesec. Na vprašanje, zakaj je želel pobegniti, je odgovoril, da ga je bilo strah. "Tam je bilo toliko ljudi. Mislil sem, da me bodo ubili," je pojasnil moški iz Kirgizistana.

Policija ga je sicer kmalu po nesreči aretirala, proti njemu pa so sprožili kazenski postopek. V nesreči je bilo ranjenih osem ljudi, od teh so jih morali pet prepeljati v bolnišnico. Med slednjimi sta bili dve Mehičanki, Ukrajinka in dva Rusa. Med ranjenci naj bi bili navijači, ki v Rusiji spremljajo SP v nogometu.